Nyilvánosságra hozzuk képviselőink vagyonnyilatkozatát!

Szerző: | márc 5, 2020 | Hírek, Közlemények

Októberben a Momentum azt ígérte, hogy az átláthatóság őre lesz az önkormányzatokban. A választók azért küldtek minket az önkormányzatokba, hogy ellenőrizzük: senki nem lop közpénzt, a rendelkezésre álló forrásokat pedig átláthatóan, a legfontosabb problémákra költjük: egészségügyre, oktatásra, környezetvédelemre. 

Nem lehet megkerülni azokat az átláthatósági és nyilvánossági garanciákat, amelyek a képviselőtestület működéséhez kapcsolódnak.

Az elmúlt hetekben a Momentum polgármesterei és főpolgármester-helyettese a szabályoknak megfelelően nyilvánosságra hozták a vagyonnyilatkozatukat. A Momentum szerint ez azonban kevés: nem csak a legfontosabb politikai pozíciókban ülőknek, hanem a Momentum összes választott képviselőjének meg kell mutatnia, hogy pontosan milyen anyagi helyzetben van, és mik állnak a tulajdonában.

Ezért a Momentum a polgármesterek mellett az összes önkormányzati képviselőjének és megyei képviselőjének vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozza.

Ezért a Momentum a polgármesterek mellett az összes önkormányzati képviselőjének és megyei képviselőjének vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozza.

2022-ben csak úgy tud nyerni az ellenzék, ha pártszínektől függetlenül zéró toleranciát alkalmaz a korrupcióval szemben. Ezért felszólítjuk az összes pártot, hogy a Momentumhoz hasonlóan hozza nyilvánosságra az összes önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatát!

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek