Nincs két Fidesz

Szerző: | okt 3, 2019 | Blog

Sokan érvelnek azzal, hogy a Fideszt, mint pártot elutasítják, de a helyi jelöltjük „rendes fideszes”. Ugyanakkor sajnos nincs két Fidesz. Aki vállalja, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul az önkormányzati választásokon, és nem határolódik el nyíltan a párt módszereitől, az vállalja a módszereket is, amikkel a Fidesz és holdudvara általában dolgozik. Egy aktivistánk bejegyzése.

Talán a mai nap eseményei ébresztettek bennem egy gondolatot, ami a jövő vasárnap esedékes önkormányzati választással kapcsolatos. A gondolat forrása az az ellenzéket lejárató kampány, ami Karácsony Gergely és Pikó András után a legdurvább fokozatba kapcsolt, és a mai napon egy köztiszteletnek örvendő személyt, a XI. kerületi ellenzék közös polgármesterjelöltjét, Dr. László Imrét vette célba.

Helyi fideszes politikusok nagyon szeretik játszani a jó zsaru szerepét, palástolva szoros kapcsolatukat a központi hatalommal. Nagyon szeretnek gyerekekkel fotózkodni (a gyerek nem kampányeszköz!), óvodákat, iskolákat, játszótereket átadni, nyugdíjasklubokba járni, rezsiutalványt osztogatni. Szeretik magukat úgy beállítani, mint a helyi lakosok érdekeit és ügyeiket képviselő emberek, lokálpatrikóták lennének, ezzel leplezve Orbán Viktortól való függésüket.

Tisztelt Választópolgár, el kell szomorítsam: ugyanis a valóság az, hogy ezek a helyi politikusok nem azok, mint aminek látszanak. Ugyan szimpatikusnak akarnak tűnni, pedig ők az orbáni hatalomgyakorlás eszközei. Igaz, nekik nem kell lejáratni, hazudni az ellenfélről, bemocskolni talpig becsületes politikusokat. Ugye emlékeznek még Vona Gábor, Hadházy Ákos vagy Márki-Zay Péter lejáratására? Ugye emlékeznek még, amikor Kornai Jánost és Chikán Attilát sorosbérencnek nevezték? Ezeket a lejáratásokat nem a helyi politikusoknak kell elvégezniük, mert a rogáni propagandagépezet elvégzi helyettük. Ők a „rossz zsaruk”, azok írnokai, akik az állami pénzzel kitömött hazugsággyár falai közt a propagandaminisztériumból érkező utasításokat hű droidként teljesítik. A TV2, az origo.hu, a Pesti Srácok, a 888.hu… ugye, Ön is ismeri ezeket a propagandatermékeket?

Nincs két Fidesz!

Nincs az aranyos Fidesz, ahol boldog polgármesterek és képviselőik negédeskednek az utcabálon, állnak ki a piacra vagy szólítják meg a már most a Kubatov-listán szereplő választókat: szavazzatok a folytatásra! Nincs a csak felső szinten gonosz Fidesz, ahol Rogán Antal utasítására járatnak le ellenzéki politikusokat, közszereplőket, tisztességes, becsületes embereket. Ahol Orbán Viktor és családi köre már számolni se tudja a pénzt, mert minden nap nyílik a közkassza, és a felcsúti markoló gátlás nélkül markol bele mindenkinek a zsebébe.

Egy Fidesz van, és még ha skizofrénnak is tűnik ez az állapot. A rossz hírem az, hogy az állampárt rossz arcú fele rendelkezik nagyobb hatalommal. Aki pedig mindehhez a nevét adja, sőt tevékenyen építi a rendszert, Magyarország jövőjét számolja fel. Elüldözi a fiatalokat, tönkreteszi az egészségügyet, lenullázza az oktatást és építi Orbán hűbéri rendszerét.

Pont itt az ideje, hogy változtassunk ezen. Hogy olyan emberek kapjanak lehetőséget, akik nem rombolni, hanem építeni szeretnék a magyar társadalmat. Hogy olyan emberek képviseljenek egy közösséget, akik nem hunynak szemet a központi hatalom aljasságait látván. Hogy kiálljanak azokért, akiknek semmijük nincsen. 

Nincs más út. Előttünk a választás.

Gyertek velünk! Vegyük vissza Budapestet! 

Borítókép: A kampány egyik legabszurdabb pillanata – fizetett hirdetésben panaszkodik a Fidesz, hogy Pikó András csapata Fidesz-logót rakott a fideszes plakátokra Józsefvárosban

 

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest