Momentum alapszervezet alakult a második legnagyobb magyar városban

Szerző: | márc 17, 2017 | Hírek

A Momentum londoni alapszervezetének létrehozását a szervezők március 15-i megemlékezéssel kötötték össze a notting hilli Kossuth-emlékmű előtti. Csillag Tamás, a Momentum nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátora elmondta, mit jelent a londoni Momentumosoknak március 15-e. A megemlékezést az országjáró eseményekről ismerős összejövetel követte.

Az előző két, még a NOlimpia kampány alatt tartott esemény alapján várható volt a fokozott érdeklődés de még a pub egy egész emeletét lefoglaló szervezőket is meglepte a tömeg. Az esemény csúcspontján 100-150 ember állta körbe a három helyi momentumost.

A szervezők először sorban válaszoltak kérdésekre, majd kisebb körökben folytatódott a beszélgetés. A vártnál jóval nagyobb érdeklődés miatt az egyik kör be sem fért a pubba, így  a pub előtt, az utcán is folyt a politizálás. Érdekes volt látni, hogy mennyi féle embert vonzott az esemény. Volt olyan is, aki az este elején nagyon kritikus volt, de annyira meggyőzte a közös beszélgetés, hogy jelezte csatlakozási szándékát.
Az este végén megalakult a londoni alapszervezet. Rögtön 48 ember jelentkezett pártoló tagnak, ami a párttagság előszobája. Reméljük, a következő március 15-i ünnepségen már legalább 1848-an leszünk.

Fotók: Pokoradi Gábor

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest