Minden tiltakozás ellenére benyújtották a státusztörvény tervezetét

Szerző: | jún 6, 2023 | Magyarország

A Fidesz a tanárok és a diákok több hónapos tiltakozása ellenére sem tett le arról, hogy erőből átnyomja a státusztörvényt a parlamenten: a mai napon bejelentették, benyújtják a tervezetet. Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője és oktatáspolitikusa a Facebookon reagált a tragikus fejleményre.

Tóth Endre szerint a törvény miatt nagyjából 20 ezer tanár fog hiányozni a rendszerből, ha az eddig is hiányzó 16 ezer mellett újabb 5 ezren felmondanak.

„4962 pedagógus jelezte, hogy felmond, ha bevezetik a bosszútörvényt. De Pintér Sándort ez nem érdekli. Már amúgy is 16 ezer pedagógus hiányzik a közoktatásból. De Pintér Sándort ez sem érdekli. Nem lesz szeptembertől elég szaktanár az iskolákban. De Pintér Sándort ez sem érdekli. A gyerekedet majd egy magyar tanár tanítja kémiára. De Pintér Sándort ez sem érdekli” – írja bejegyzésében Tóth Endre.

Mivel a törvényjavaslat még nincs elfogadva és 3 hét van a szavazásig, ezért Tóth mindenkit arra biztat, hogy újult erővel tiltakozzon ellene:

„Ne legyen kétségünk, meg fogják szavazni. De fizessék meg az árát ennek az aljasságnak. Tudja meg mindenki – a Fidesz szavazók is – hogy a dicsőséges nagyurakat nem érdekli, hogy lesz-e ki tanítsa a gyerekedet. Legyen kellemetlen nekik kimenni az utcára, hadd húzza be fülét-farkát az a 135 bátor ember, aki megszavazni készül mások nyomorát!” – teszi hozzá bejegyzése végén a Momentum politikusa.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest