Lehessen továbbra is SZÉP-kártyával vásárolni a boltokban!

Szerző: | szept 7, 2022 | Magyarország

A kormány a választási osztogatás egyik lépéseként lehetővé tette, hogy februártól júniusig a SZÉP-kártyával rendelkezők a kártyán lévő összegeket akár élelmiszerre is elkölthessék.

„Nem is csoda, hogy ez egy eredményes és kedvelt intézkedés volt, összesen több mint 40 milliárd forintot költöttek a kártyatulajdonosok a boltokban. Így az infláció felpörgésének időszakában havonta 8 milliárd forintos segítséget kaptak a családok, ennyi pénzzel sikerült kiegészíteni a családi költségvetéseket.” – mutatott rá az intézkedés előnyös hatásaira Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője.

Azonban a kormány ezt a lehetőséget, hiába növekedett közben duplájára az infláció, élelmiszerárak drágulása pedig a háromszorosára gyorsult, nem hosszabbította meg.

„A gazdasági válság egyre közelebb, a rezsiemelés és a megszorítások miatt a magyar családoknak minden segítségre szükségük van, hogy át tudják vészelni a fűtési szezont.

Ezért a Momentum azt javasolja, hogy első körben 2023. március 31-ig tegyék lehetővé, hogy ismét tudjanak a SZÉP-kártya tulajdonosok hideg élelmiszert vásárolni. Felülvizsgálat és siker esetén újabb fél évvel hosszabbítsák meg az időtartamot, ameddig szükséges. Lehessen ismét élelmiszerboltokban vásárolni a SZÉP-kártyákkal!” – ismertette a Momentum javaslatát a képviselő.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest