Így verte át a Fidesz a választókat

Szerző: | szept 6, 2022 | Magyarország

Miben hazudott a Fidesz a választások előtt? Hogyan vertek át mindenkit csak azért, hogy hatalomban maradhassanak? Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke egy rövid videóban foglalta össze az elmúlt hónapok káoszát: a Fidesz választási ígéreteit és ez ennek teljesen ellentmondó intézkedéseit a kormányalakítás után.

Nézd meg a videót, melynek szövegét az alábbiakban el is olvashatod!


 
Káoszkormányzás. Így lehetne összefoglalni a Fidesz-kormány elmúlt hónapokban bemutatott teljesítményét. Egyértelmű, hogy hazudtak azért, hogy hatalomban maradhassanak, most pedig az emberekkel akarják megfizettetni az árát.

Hogy mit mondott Orbán Viktor a választások előtt? Azt, hogy nem lesznek adóemelések és nem lesznek megszorítások. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Fidesz-kormány legelső intézkedései egyértelműen megszorítások. Növelték a népegészségügyi termékadót, megduplázták az alkalmi munkák adóterhét, megsarcolták a kiskereskedelmi láncokat, a légitársaságokat, a gyógyszerforgalmazókat, a távközlési szolgáltatókat, a bankokat és a biztosítókat. Akik ezt, ahogy a kormány tervezte, át is hárították ránk, az emberekre. Ezért van az infláció az egekben, ezért ér egyre kevesebbet a pénzünk.

Átvertek. Mindannyiunkat. Átverték a saját választóikat is. A választási pénzszórással azt üzenték, hogy a magyar gazdaság erős. Átvertek mindenkit, amikor azt mondták, hogy megvédik a magyarok megélhetését. A KATA megszüntetésével egyetlen nap alatt taszítottak létbizonytalanságba 400 ezer kisvállalkozót és családjukat. És átverték az egész országot, amikor azt mondták, megvédik a rezsicsökkentést. Orbán Viktor a kampányban még arról beszélt, hogy van egy fix rezsiár, ami nem változik, amivel a családok számolhatnak. Most, a választási győzelem után világos, végig arra készültek, hogy megtöbbszörözzék a rezsit, ezért emelik az átlagfogyasztás felett duplájára a villany, és akár hétszeresére a gáz árát.

Egy önmagát családbarátnak gondoló kormány így védené a magyarok megélhetését? Milyen segítség várható egy olyan miniszterelnöktől, aki azt üzeni a rezsiszámlákon aggódó családoknak, hogy vagy csökkentsék a fogyasztásukat, vagy pedig keressenek több pénzt?

Persze, nekik könnyű. Most emeltek a saját fizetésükön, mert semmi más nem érdekli őket, csak a saját hatalmuk és a saját pénzük. 2008 óta a legsúlyosabb szociális katasztrófa közeleg, százezreknek válhat kilátástalanná az élete. A kormánynak lépnie kell, de szemmel láthatóan cselekvésképtelen. A mi javaslatunk egyszerű.

A fűtési szezonra csökkenteni kell a gáz és az áram áfáját a túlfogyasztók alsó 50%-a számára. Csökkenteni kell a nemrég megemelt rendszerhasználati díjat. Be kell vezetni a hatvanas-hetvenes években épült, rosszul szigetelt házakban lakók számára a rezsikupont. És családi energiahatékonysági kedvezményt kell bevezetni, hogy aki vállalja, hogy a jövőben energetikai korszerűsítést hajt végre, az kapjon előre állami támogatást a most megemelkedő rezsiárak kifizetésére. Egy felelős kormány ilyen döntéseket hozna, de ettől a jelenlegi kormány nagyon messze van.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest