Konferenciát szervez a Momentum és a holland kormánypárt

Szerző: | nov 11, 2017 | Hírek

November 18-án, szombaton Budapesten a holland kormánypárt (VVD), az ELF és a Momentum közös konferenciára hívja az Európa jövője iránt érdeklődőket! Részletes leírás a fb-on,  regisztrálni itt lehet!

Fekete-Győr András délelőtti nyitóbeszéde után, a VVD parlamenti képviselője fog felszólalni, ezt követi majd az osztrák, szlovák és lengyel politikusok vitája az Európai Unió jövőjéről. Különösen érdekesnek ígérkezik délután a Momentum, a Jobbik, az LMP, az MSZP és esetleg a Fidesz részvételével zajló vita az EU megreformálásáról.

Hollandiában tavasszal a szélsőséges, migrációellenes párt (PVV) várt elsöprő előretörése elmaradt, a győztes centrista párt, a VVD 33 mandátumot, míg a PVV 20 mandátumot kapott. Hol van Magyarország helye Európában? Milyen Európát akarunk  magunknak? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a konferencia négy blokkjában.

Nemzetközi blokk: Az európai úton

Magyarország jövője Európában van. A Momentum támogatja az euró bevezetését, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, a megerősített közös határvédelmet. Hogyan gondolkodnak Európáról a román, holland, litván EU-párti politikusok? Előadás és vita Fekete-Győr András részvételével.

Régiós blokk: A visegrádi négyek neve újra nagy lesz

Formáljuk át a V4-et, teremtsük meg az alternatív V4-et új, centrista pártokkal. Közös érdekünk a mag-Európa erősítése, az infrastruktúra fejlesztése, az energiaunió, és az együttműködés bővítése további országokkal. Cseh Katka, a Momentum elnökségi tagja, valamint osztrák, szlovák, lengyel politikusok fejtik ki véleményüket.

Innovációs blokk: Jövőközpontú Közép-Európa

A tudásalapú társadalmat a nyitott, korszerű iskolák alapozzák meg. A Momentum programja különös hangsúlyt helyez az informatikai oktatásra, programozásra, a tudatos médiafogyasztás elsajátítására, az innováció támogatására. Innovatív hazai cégek vezetői beszélgetnek Kádár Barnabással, a Momentum innovációs munkacsoportjának vezetőjével.

Politikai blokk: Hogyan reformáljuk meg az EU-t?

Meghívtunk politikusokat a nagyobb ellenzéki pártokból, és a kormány részéről is. Mi Magyarország szerepe az EU megreformálásában? Mit tehetünk a hamis hírek és az orosz propaganda terjedése ellen? Erős nemzetállamok vagy egységes Európa – vagy mindkettő? Szükség van-e európai identitásra, ellentétben van-e ez a magyar identitásunkkal? Mások mellett Soproni Tamás, a Momentum alelnöke,  Szél Bernadett, Volner János, Újhelyi István vitáznak.

Regisztrálj az eseményre itt,  építsünk együtt egy összetartó Európát!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest