Elkezdtük az aláírásgyűjtést

Szerző: | nov 10, 2017 | Hírek

Megkezdte az aláírásgyűjtést a Momentum a civileket listázó törvény eltörléséről szóló népszavazás kiírásához. A Momentum kampánynyitó sajtótájékoztatóján húsz budapesti pultjából formált szív alakot a Hősök Terén – visszautalva a tavaszi, civil társadalom mellett kiálló tüntetésekre.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszédében elmondta:

“Ez a népszavazás nem csak a civilekről szól, hanem a Fidesz teljes kormányzásról. Amikor aláírunk, egyszerre állunk ki valamiért és valami ellen. Aláírunk a civilekért és saját magunkért, és aláírunk a hatalom elnyomó politikája ellen. Egyszerre állunk ki azért, hogy jusson meleg étel a rászorulóknak, és az ellen, hogy végleg megfertőzze a gyűlölet Magyarországot. Azok mellett állunk ki, akik a problémákat megoldják, és azok ellen, akik a problémákat generálják.

A népszavazás tehát erkölcsi kérdés. Nem normális, hogy 3-4 ember éves bére miatt már listázni lehet, miközben a politikai elit büntetlenül talicskáz ki százmilliárdokat az országból. Nem normális, hogy 7 millió forintnál átláthatóságról papolhat a kormány, de 3ezer milliárdos orosz kölcsönnél, közbeszerzéseknél, TAO-pénzeknél ködbe burkolózhat. Nincs ez rendben, és ezért nem maradunk csendben, nem húzzuk meg magunkat, és nem hátrálunk meg. Ez a félelem és a remény csatája lesz.

A Momentum felkészült, hogy összegyűjtse a szükséges 200 000 érvényes aláírást.”

Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja elmondta:

“Mi a civilekkel vagyunk, mert aki a civilekkel van, az a szegényekkel van. Az idősekkel, a beteg gyerekekkel, az elhagyott állatokkal, az elesettekkel. Aki a civilekkel van, az azokkal van, akik segítenek másoknak. Arra buzdítunk mindenkit, hogy támogassa ezt az ügyet, ha szerinte is szüksége van az országnak arra a példamutató erőre, ami mellett tudjuk: mindig van remény.”

 

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest