Komolytalan fércmunka lett a 2024-es költségvetés

Szerző: | máj 30, 2023 | Magyarország

A kormány benyújtotta a 2024-es költségvetést a Parlament elé, amelyre Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookon reagált, és elmondta, hogy a tervezet egy fércmunka, amelyet úgyis majd rendeleti úton fognak módosítgatni.

„Nevezzük nevén a dolgokat: ez a költségvetés is, ahogyan az előző, egy kamu költségvetés. Túlzóan optimista becslések, betarthatatlan számok, átláthatatlan folyamat. Eljátsszák ugyanazt, mint 2023-ban! Benyújtják az év első felében, majd belátják, hogy tarthatatlan amit kitaláltak. Utána jön az újratervezés meg a rendeleti úton való módosítás” – írja bejegyzésében a képviselő és felemlegeti, hogy a tavalyi költségvetést is több mint 90-szer módosították és az idei költségvetési hiánycél 80%-át már áprilisban elérték.

Bedő Dávid továbbá elmondja, hogy a valódi költségvetési tervezés hiánya azért is fájó, mert olyan súlyos problémák sújtják az országot, mint az oktatási válság és hozzáteszi:

„Egy normális országban pedig az éves költségvetés tervezése a legsúlyosabb válságban lévő területek finanszírozásáról, helyrehozásáról kellene hogy szóljon. Arról, hogy legalább jövőre ne ázzanak be az iskoláink országszerte. Arról, hogy legalább jövőre legyen végre pénz krétára és szivacsra. Kamu költségvetés és kormányzati fércmunka helyett tehát egyértelmű, hogy mire van szükség: kiszámíthatóságra, tervezhetőségre – az oktatásban és úgy általában a költségvetésben egyaránt.”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest