KATA 2013-2022

Szerző: | szept 1, 2022 | Magyarország

Szeptember 1-jével több százezer magyar kisvállalkozó élete fordul ki a négy sarkából. A mai napon a közel 450 ezer család megélhetését szolgáló adózási forma, a KATA megszűnt létezni az eddig ismert formájában. Egy adóév kellős közepén…

A KATA szétverése egy jól működő jogállamban elképzelhetetlen lenne.

Amikor a Momentum a magyar jogállamiság lebontása ellen emel szót, akkor nem egy megfoghatatlan, absztrakt dolog miatt kesergünk. A jogállamiság lebontása azt jelenti, hogy egyik napról a másikra bármit megtehetnek veled azok, akik hatalmon vannak. És ezért őket egyre nehezebb felelősségre vonni.

A jogállamiság lebontása azt jelenti, hogy bármikor kirúghatnak a munkahelyedről indoklás nélkül, bármikor szétverhetik az egzisztenciádat az adóév kellős közepén egy adónem kiüresítésével, bármikor tönkretehetik a vállalkozásodat egy tollvonással, bármikor elvehetik tőled a sztrájkjogot, bármikor beszánthatják a lakástakarékpénztárakat, bármikor államosíthatják a magánnyugdíjadat…. Hosszan lehetne még sorolni, ahogy tégláról téglára hordják szét a magyar államot.

Az elmúlt hónapok megszorításai, a rezsiemelés és a brutális infláció miatt Magyarország komoly gazdasági válság előtt áll. A KATA szétverése miatt pedig újabb drágulásra lehet számítani. Nemcsak vállalkozók tízezrei, hanem magyarok milliói juthatnak kilátástalan helyzetbe a felelőtlen és ésszerűtlen gazdaságpolitika miatt.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest