Becsöngettek: történelmi tanév elé nézünk

Szerző: | szept 1, 2022 | Magyarország

Több szempontból is történelmi tanév elé nézünk, sajnos nem a jó értelemben. A magyar közoktatást is megrázta a koronavírus-járvány: a kényszerű távoktatás a diákokat, szülőket és a tanárokat is megviselte. Az elmúlt 2 évben az egész ország megtapasztalhatta, hogy mennyit segítenek a pedagógusok a magyar családoknak és mennyire égető a hiányuk.

Az idei tanévben újabb csapások fogják érni a magyar közoktatást. Az alacsony pedagógusbérek, a sztrájk ellehetetlenítése és a szabad oktatás megfojtása miatt egyre több a pályaelhagyó a tanár, a kiöregedő tanári karok és az utánpótlás hiánya miatt pedig az összeomlás szélén áll az oktatás. A következő években azzal fogunk szembesülni, hogy nem lesz, aki tanítsa a gyerekeket.

Az energiaválság és a kormány brutális rezsiemelése pedig az a dominó lehet, ami elindítja a láncreakciót. Iskolák zárhatnak be a fűtési szezonban, mert nem tudják miből kifizetni a rezsit, ezért a hatnapos iskola az állami oktatási rendszerben sem lesz elképzelhetetlen megoldás. Ezzel viszont a tanárok kiégését és újabb felmondási hullámot kockáztatnak.

A kormány a problémák megoldása helyett ismét csak azzal van elfoglalva, hogy a saját elhibázott politikájának eredményét másra kenje. Brüsszel és a Momentum a bűnbakok, amiért 10 éve nem történt érdemi előrelépés a pedagógusok béremelését és az iskolák fejlesztését illetően. Az oktatás pedig csúszik tovább a lejtőn…

Egyértelmű, hogy ez így nem mehet tovább!

Ki kell egyezni az Európai Unióval, csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez és haza kell hozni az uniós pénzeket, amit a magyar emberek jólétére kell végre költeni: működő kórházakra, modern iskolákra, jól fizető munkahelyekre és zöld átállásra!

Szeptember 2-án 16 órától a diákok tüntetnek a tanárokért és a változásért a Szent István téren. Gyere el Te is!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest