Igen Oroszország elítélésére, nem a hergelésre és az uszításra

Szerző: | márc 31, 2023 | Blog

A magyar Országgyűlés szégyennapja a mai.

A közhatalom birtokosai elárultak mindent, aminek szellemében több mint harminc éve a magyarok, szüleink és nagyszüleink szabad akaratukból rendszert váltottak.

A 2010 óta hatalmon lévő állampárt képviselői elárulták nemes történelmi elődeinket, akikre ma is gyakran hivatkoznak, és azokat a honfitársainkat is, akinek a nevében kormányoznak.

Az állampárti többség ma a rendszerváltás óta az egyik legszégyenteljesebb döntését hozta akkor, amikor az orosz–ukrán háborúról szóló határozatot elfogadta.

Ugyanis ez teljesen ellentétes a hazája függetlenségéért, szabadságáért, jogállamért küzdő 1988-as, 1989-es demokraták elveivel és tetteivel.

Ezt a döntést az utókor mély megvetéssel kezeli majd, hiszen hiányzik az állampárti többség által erőből megszavazott szövegből a tisztesség, a megtámadott Ukrajna szuverenitása, függetlensége melletti határozott kiállás, a terrorista államként naponta háborús bűnöket elkövető agresszor egyértelmű megbélyegzésén túl az a legfontosabb követelés, hogy vonják ki az orosz csapatokat Ukrajna földjéről.

Magyarország miniszterelnöke, 1989-ben még azt mondta egy megszállt ország liberális demokrata polgáraként, hogy:

„Kezdődjenek azonnal tárgyalások az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről.”

Igaza volt, pedig az oroszok éppen nem lőttek ránk úgy, mint most az ukránokra, nem bombázták az otthonainkat, nem hurcolták el a magyar gyermeket orosz földre.

Mi, momentumosok ezért igent mondunk az igazságra, és nemet a hazugságokra.

Ez ennyire egyszerű. Igent mondunk Oroszország elítélésére, de nemet a hergelésre és az uszításra.

Nemmel szavaztunk tehát az új állampárt háborús határozatára, amiben többször írták le a szankció szót, mint a békét.

Ez a határozat hemzseg a hazugságoktól és nem a békét szolgálja. Ha az állampárt békepárti, háborúellenes és Oroszországot elítélő parlamenti határozatot akar elfogadni, akkor vigye a Parlament elé a Momentum javaslatát, ami Oroszországot terrorista állammá nyilvánítaná.

A magyar parlamenti többség ma az Ukrajna-ellenes, hazug propaganda részesévé, terjesztőjévé tette az Országgyűlést.

Ez a szégyen nem lesz egykönnyen elfeledhető, sok jó döntésre lesz majd szükség évek múlva, hogy lemossuk ezt a gyalázatot.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest