Házhoz vittük az felháborodott üzeneteket, amíg a miniszterelnök nyaral

Szerző: | aug 10, 2022 | Magyarország

Augusztus 8-án összegyűltek a parlamenti képviselők azon a rendkívüli ülésen, amely a Momentum kezdeményezésére valósult meg. Az országház épületében azonban kizárólag az ellenzéki pártok képviselői jelentek meg, a kormánypárti politikusok nem vélték elég jelentősnek a helyzetet ahhoz, hogy részt vegyenek, és megoldást keressenek azokra a problémákra, amiktől egy ország megélhetése függ.

A fideszes képviselők távolmaradásával az ülés nem lett határozatképes, így a felterjesztett javaslatokról nem tudott döntés születni – holott olyan témákról van szó, mint a KATA kivéreztetése és a vállalkozók ellehetetlenítése, a rezsicsökkentés ésszerűtlen megszüntetése, vagy a nyakunkba borult megélhetési válság.

Ezek az ügyek több millió magyar embert és több millió magyar háztartást, családot érintenek. Megoldások keresése helyett a kormánypárt tagjai inkább nyaralásukat töltik luxus körülmények között, vagy pusztán kigúnyolják, elbagatellizálják az ésszerű ötleteket. A felelőtlenségüknek ára lesz, ezt viszont sajnos a magyar emberek fogják megfizetni.

„Egy komoly szociális és megélhetési válság tombol ma Magyarországon, azonban ezek a kérdések nem fontosak a Fidesznek és Orbán Viktornak, aki inkább nyaral.” 

– számolt be az ülés után Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese.

Ha már senki sem jött el a Fidesz részéről, a Momentum házhoz vitte a kiábrándult és dühös emberek üzeneteit. A rendkívüli ülés után sajtótájékoztatót tartottunk a parlament előtt, miután közösen vittük át a miniszterelnöknek címzett gondolatokkal teleírt molinót a Karmelitához, egyenesen Orbán Viktor irodája elé, ahol reményeink szerint luxusnyaralásából hazaérve azonnal szembe találja magát azzal, mit gondol róla a nép.

A rendkívüli parlamenti ülés alkalmával a Momentum a KATA-törvény újratervezését és a már hatályba lépett intézkedések visszavonását követelte, a többi ellenzéki párt témai között pedig szerepelt többek között a klímabérlet, az élelmiszerválság, illetve a rezsicsökkentés. Arról már a Momentum is felszólalt, hogy a mi a probléma a rezsicsökkentés eltörlésével, és egy 3+1 pontból álló rezsi-mentőcsomagot is összeállítottunk, ami ide kattintva érhető el. Aki pedig nyílt levélben osztaná meg elégedetlenségét és felháborodását, az ide kattintva üzenhet Németh Szilárdnak, a rezsibiztosnak!

Ez AZ a Budapest