A javaslatunkra rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményez az ellenzék

Szerző: | aug 1, 2022 | Magyarország

Az ellenzéki pártok közösen jelentették be, hogy a Momentum javaslatára rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményeznek annak érdekében, hogy kezelni lehessen azt a megélhetési válságot, ami Orbán felelőtlen gazdaságpolitikája és választási osztogatása következtében alakult ki.

„Az elmúlt hetek intézkedéseit látva nem lehetett kérdés, hogy az ellenzéki pártoknak azonnal rendkívüli ülést kell kezdeményezniük a Parlamentben. Három hete, a katatörvény módosításával egyértelművé vált, hogy a megszorítások kora köszöntött be Magyarországon” – kezdte a sajtótájékoztatót Hajnal Miklós, a Momentum parlamenti képviselője.

Hajnal Miklós szerint láthatjuk, hogy az elhibázott kormányzásnak az árát a magyar emberekkel fizettetnék meg, és még ekkor is Orbán Viktor cinikusan lenézi a társadalmat: “adócsalónak” és “narkósnak” titulálja az embereket.

„Több százezer magyar család rokkanhat bele ebbe a megélhetési válságba, ezért érezte azt a Momentum, hogy azonnal cselekedni kell. A Momentum és a többi ellenzéki frakció azért kezdeményezte ezt a rendkívüli ülést, hogy még a hatálybalépés előtt töröljék el az új katatörvényt és megfelelő társadalmi egyeztetést folytasson le a kormány minden, a társadalmat jelentősen érintő ügyről” – tette hozzá a Momentum képviselője.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki pártok képviselői ismertették pártjaik azon javaslatait, melyekkel a csökkenteni kívánják a Fidesz által kibontakozott, szociális és megélhetési válság terheit.

Ez AZ a Budapest