Három dologban is valótlant állított a Momentumról a Figyelő

Szerző: | máj 3, 2019 | Hírek, Közlemények

 

Megszületett az elsőfokú bírósági döntés, miszerint a Momentum megnyerte a pert a Figyelővel szemben, így a lapnak a címlapon és a belső oldalain is helyreigazítást kell közölnie.

 

A Figyelő 2019. január 31-i számában megjelent egy cikk “Családi Momentumok” címmel, melyben több ízben is valótlanságokat állítottak. A bíróság három pontban állapította meg a valótlan tájékoztatás tényét:

 

  1. Azt állították, hogy a Momentum nem adta át a Számvevőszék munkatársainak az elszámoláshoz szükséges igazoló dokumentumokat, pedig ez megtörtént.
  2. Azt állították, hogy az ÁSZ a dotációt januártól folyósította a pártnak, pedig a párt támogatásban nem részesült.
  3. Azt állították, hogy a Pannónia Nyomda 100-150 milliós megrendeléseket kapott a Momentumtól, pedig ez sem igaz.

 

Emellett a Figyelő, mint a kormány propagandagépezetének kevésbé olajozottan működő csavarja úgy jelentette meg ezt az “oknyomozó” cikket a Momentumról, hogy a pártot a cikk megjelenése előtt nem kereste meg, csak a cikk megjelenését követően küldte meg kérdéseit a pártnak, ami szintén nem felel meg a Sajtótörvénybe foglalt kötelezettségeknek.

 

A Figyelő a tévedései és tudatos hazugságai miatt a címlapon és a belső oldalain is köteles a helyreigazítás tényét megjelölni. Az ítélet még nem jogerős.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest