Gratulálunk lengyel szövetségeseinknek!

Szerző: | okt 17, 2023 | Európa

A Momentum Mozgalom gratulál lengyel szövetségeseinek, a Renew Europe EP-frakcióban tag Polska2050-nek és az ALDE pártcsaládunkban tag Nowoczesna-nak az elért eredményekért az idei parlamenti választásokon. Közösségünk gratulál Donald Tusknak, aki várhatóan a következő hetekben megkaphatja a lengyel parlament többségének a támogatását a kormányalakításhoz.

Úgy gondoljuk, hogy Donald Tusk a szövetségeseinkkel közösen európai útra fogja vezetni Lengyelországot. Olyan útra, aminek a végén az állami média újra közmédiává válik, a bíróságok ismét függetlenek lesznek és minden lengyel közösség hozzájuthat végre a neki járó EU-s pénzekhez.

Magyarország és Lengyelország nem kerül messzebb egymástól a lengyel kormányváltást követően sem. A Momentum Mozgalom a garancia arra, hogy a most kormányra kerülő lengyel pártszövetségben ott ülnek Magyarország barátai, a szövetségeseink. A lengyel választás végével lehet, hogy Orbán Viktor veszített egy szövetségest, de a demokratikus Magyarország egy barátot nyert magának.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest