Felvesszük a kesztyűt a civiltörvény ellen

Szerző: | nov 13, 2017 | Hírek

A Kúria november elején zöld utat adott Kádár Barnabás (a Momentum volt elnökségi tagja) népszavazási kérdésének a civiltörvény visszavonásáról. Álljunk ki a magyar emberekért dolgozó civil szervezetek a megbélyegzése és munkájuk ellehetetlenítése ellen.

A Fidesz civiltörvénye látszólag a civil szervezetek átláthatóságáról szól. Ez azonban csak álca, a magyar nép megtévesztésére tett újabb kísérlet. Ha valóban az átláthatóságról szólna a törvény, akkor nemcsak a külföldi, hanem mindenfajta támogatás átláthatóságát kellene előírnia. Ezt azonban nem teszi, így a CÖF továbbra is elbújhat.

Valójában a Fidesz civiltörvénye a hatalom konszolidációját tényfeltáró és szociális munkájukkal nehezítő civil szervezetek megbélyegzéséről szól. Erről szól a homályos értelmű, de gyanúsan hangzó “külföldről támogatott” címke viselésének előírása is, amire semmi szükség nem lenne akkor, ha valóban a támogatások átláthatósága lenne a cél.

A hazai civil szervezetek segíteni akaró, önálló, tevékeny állampolgárok kezdeményezései. Alternatívát kínálnak a NER rezsimjére és a Fidesz által épített autoriter államberendezkedésre, ezért ellenséget lát bennük. A mi feladatunk, hogy megvédjük a civileket.

Védjük meg a környezetvédőket, a jogvédő szervezeteket, a szegénység ellen küzdőket, az állatvédőket. Keresd a  térképen az aláírásgyűjtő pultjainkat, és írd alá! Ha pedig ennél többet szeretnél tenni az ügyért, akkor jelentkezz aktivistának!

Együtt össze tudjuk gyűjteni a 200 000 aláírást. Nem szabad beletörődni a hatalom visszaéléseibe. Ideje újra felvennünk a kesztyűt a Fidesszel, mert igaz ügy mellett állunk ki.

Kövesd híreinket, és üss ki te is egy téglát a hatalom falából!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest