Elvittük a valóságot az oroszpárti tüntetőknek

Szerző: | ápr 30, 2022 | Magyarország

Tompos Márton, a Momentum parlamenti képviselője és szóvivője, valamint a Momentum TizenX az orosz propaganda hazugságait lebuktató plakátokat helyeztek el a Szabadság téren április 30-án délelőtt, ahol aznap délután kezdődött az Oroszország mellett kiálló szimpátiatüntetés.

A tüntetést szervezői szerint az Ukrajnában zajló háború nem Oroszország agressziója, és kizárólag az USA a felelős a kialakult helyzetért. A szervezők között feltűnik több Fideszhez köthető és szélsőjobboldali ember, melyről Tompos Márton már korábban is beszámolt közösségi oldalán.

A Momentum parlamenti képviselője Facebook oldalán már régóta leplezi le az orosz propaganda magyarországi híreit. Most a TizenX segítségével ezek közül a leleplezések közül helyeztek el párat a tüntetés helyszínén, így az odaérkezők szembesülhetnek Putyin hazuságaival.

„A putyini háborús propaganda komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent, azonban a Fidesz nemhogy nem tesz ellene semmit, hanem csatolt részei élénken terjesztik azt. Most tájékoztató plakátokat helyeztünk ki a térre, hogy megmutassuk az ideérkezőknek a valóságot.”

– számolt be az akcióról Tompos Márton.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest