Bőrszíne miatt nem engedték be egy szórakozóhelyre a Momentum politikusát

Szerző: | nov 27, 2022 | Magyarország

Lőcsei Lajos, a Momentum roma származású országgyűlési képviselője a Facebookján tett közzé egy videót, amelyben arról számol be, hogy nem engedték be bőrszíne miatt egy gyöngyösi szórakozóhelyre.

A Momentum politikusa azután szeretett volna bejutni a helyre, hogy több fiatal jelezte neki, nem engedik be őket, feltehetőleg cigány származásuk miatt.

„Ezek közül a fiatalok közül többet én is személyesen ismerek, jól szituált és rendes családból jönnek, így joggal érezhették azt, hogy bőrszínük miatt nem engedik be őket a diszkóba” – világított rá a problémára Lőcsei.

Az országgyűlési képviselő ezért személyesen, felesége és egy barátja társaságában akart megbizonyosodni arról, hogy valóban bőrszínűk és feltehetően a származásuk miatt nem engedi be a romákat a szórakozóhelyre.

„Feleségemet és barátomat gond nélkül beengedték, azonban engem – egy barna bőrű országgyűlési képviselőt – nem engedtek be” – emelte ki a videójában Lőcsei Lajos, és arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben bárkit hasonló megkülönböztetés ért, akkor az mondja el neki a történetét.

Lőcsei Lajos jelezte, az ügyben az ombudsmanhoz fordul.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest