Biztonságos ünnepi készülődést!

Szerző: | dec 7, 2020 | Magyarország

Advent második vasárnapján is túl vagyunk. Egyre több helyen kikerült az ünnepi díszkivilágítás, próbáljuk megszervezni a karácsonyi ünnepeket. De ez a karácsony nem olyan lesz, mint a többi.

Ha el akarjuk kerülni, hogy januárban még a mostaninál is rosszabb helyzet alakuljon ki, karácsonykor is fegyelmezettnek kell lennünk, és olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek mellett biztonságosan ünnepelhetünk:

➡️ A karácsony előtt és az ünnepek alatt tolódjon későbbre – este 10 órára – a kijárási tilalom kezdete, ezzel összhangban az áruházak is tovább tarthassanak nyitva – ezzel enyhítjük a tömeget, és biztonságosabban tudnak vásárolni az emberek.

➡️ Minden állampolgár legyen jogosult egy ingyenes tesztre, és a tesztek eredménye egy napon belül legyen elérhető, hogy biztonságban mehessenek a rokonokhoz karácsonyozni.

➡️ A repülőtereken, a nagyobb határátlépő pontokon, illetve a nemzetközi vonatok végállomásánál alakítsanak ki gyorstesztelő pontokat, és a gyorstesztek eredménye 1 órán belül legyen elérhető.

➡️ Annak, akinek negatív tesztje van (akár gyorstesztből is), ne kelljen karanténba vonulnia a karácsonyi időszakot tekintve.

Bár ez most egy lemondásokkal teli karácsony lesz, mindannyiunknak ki kell venni a részét a védekezésből. Óvjuk szeretteinket, segítsük azok munkáját, akik az ünnepek alatt is értünk dolgoznak a kórházakban, és tegyünk mindannyian azért, hogy legyőzzük a vírust. Mert ez csak közösen sikerülhet.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest