Az OLAF-hoz fordul a Momentum a közpénzből felújított kastélyok ellopása miatt

Szerző: | jún 30, 2023 | Magyarország

Mint ismert, a Fidesz azt tervezi, hogy 12 közpénzből felújított kastélyt privatizál és juttat a pártelit kezébe. Ezt a Momentum már hónapok óta próbálja megakadályozni, most Bedő Dávid, a párt országgyűlési képviselője és Stummer János, a Momentum politikusa sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az OLAF-hoz fordulnak az ügy miatt.

Itt állunk az Építési Minisztérium előtt, ahol hónapok óta íródik az a törvénytervezet, amelyet ha elfogad a fideszes kétharmad, akkor lehetőségük nyílik arra, hogy az oligarcháik ingyen és bérmentve jussanak hozzá közpénzből felújított kastélyokhoz” – kezdte a sajtótájékoztatót Stummer János és hozzátette, hogy a Momentum kastélymentő programjának köszönhetően rengeteg helyi civil, lakos, polgármester és önkormányzati képviselő is kiállt a törvénytervezet ellen.

Bedő Dávid elmondta, hogy számtalan településen jártak a kastélyok miatt, beszéltek helyi lakosokkal, aláírásgyűjtésbe kezdtek és tüntetéseket szerveztek és mindenhonnan pozitív visszajelzést kaptak. „A legfelháborítóbb az egészben, hogy az állam ezeket a kastélyokat nem eladja, hanem ingyen odaadja az oligarcháknak. A Momentumnak meggyőződése, hogy minden eszközzel harcolni kell az ilyenfajta korrupció és lopás ellen” – emelte ki Bedő.

Az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy az OLAF-hoz fordulnak a törvénytervezet miatt, mivel ezeknek a kastélyoknak a felújítása nem csak magyar közpénzből, hanem EU-s forrásból is történt. „Erre a 12 kastélyra 40 milliárd forintot költöttek, jelentős EU-s pénzek segítségével. Mivel az ilyen uniós támogatási szerződésekben benne van, hogy azt utána nem lehet magánkézbe adni, ezért azt kérjük az OLAF-tól, hogy vizsgálják ki a tervezetet és segítsenek megakadályozni ezt a rablóprivatizációt” – zárta Bedő.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest