Az ÁSZ elnöke meg sem próbált válaszolni az EP-küldöttség kérdéseire

Szerző: | máj 18, 2023 | Európa, Magyarország

Véget ért az uniós Költségvetési Ellenőrző Bizottság magyarországi látogatása, amelynek eredményeiről és munkájáról – a küldöttség tagja – Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a közösségi médiában számolt be.

„A bizottság tagjai igyekeztek minden oldalról tájékozódni: így találkoztunk a Fidesz-kormány képviselőivel, az ellenzék tagjaival, önkormányzatokkal, vállalkozásokkal, civil szervezetekkel és a sajtó munkatársaival is” – írja bejegyzésében a Momentum politikusa.

Cseh Katalin beszámolója szerint a küldöttség tagjait megdöbbentette, hogy a felelős állami gazdálkodást (elvben) ellenőrző Állami Számvevőszék elnöke még csak meg sem próbált válaszolni a Bizottság pályázati manipulációkkal, visszaélésekkel, csalásokkal kapcsolatos kérdéseire.

A Momentum EP-képviselője továbbá elmondta, hogy mindenki meglepetésére a fideszes képviselők még azt várták el, hogy dícsérjék meg őket, mert módosítottak pár törvényt az uniós kéréseknek megfelelően.

„Az Európai Parlament célja, hogy az uniós pénzek kedvezményezett üzleti körök, kormányközeli milliárdosok helyett magyar emberekhez jussanak el. Akkor fogják támogatni az uniós források felszabadítását, ha ezt legalább többé-kevésbé biztosítottnak látják. Jelenleg sajnos aligha ez a helyzet” – zárja bejegyzését Cseh.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest