Átadtuk az adományokat Beregszászon és Kijevben

Szerző: | jan 24, 2023 | Európa

Megérkeztek Ukrajnába azok a generátorok, amelyekre a háború sújtotta ország magyar és ukrán lakóinak rendkívül nagy szüksége van. Az eszközök beszerzéséhez szükséges összeget felerészben adományozók adták össze, felerészben pedig a Momentum finanszírozta.

A küldöttségünk – Gelencsér Ferenc, Cseh Katalin, Sebők Éva és Tompos Márton – január 20-indult útnak Ukrajnába, és másnap Beregszászon már át is adták az első aggregátorokat és invertereket, Beregszász alpolgármesterének, Vincze Istvánnak. Ezt követően találkoztak Babják Zoltán polgármesterrel, és Zubánics Lászlóval, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnökével.

Pár nappal később a Momentum delegációja Kijevben is adományokból vásárolt generátorokat nyújtott át. Az ukrán főváros főpolgármester-helyettesével, Volodimir Bondarenkóval és Kijev régió adminisztrációjának vezető-helyettesével, Anna Starostenkóval beszélgettek arról, hogy milyen az élet a háborús Kijevben, valamint a hazánk által befogadott ukrán menekültek helyzetéről. Szóba került az is, hogy Magyarországon is küzdeni kell terjedő putyinista propagandával.

A Momentum politikusai a generátorok mellett egy nagyon fontos üzenetet is átadtak az ukrán kollégáinknak: Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral! A magyarok kiállnak Ukrajna mellett!

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest