Népszavazást kezdeményeztünk a debreceni akkumulátorgyár ügyében

Szerző: | jan 25, 2023 | Magyarország

Mándi László, Debrecen momentumos önkormányzati képviselője helyi népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a debreceniek kifejthessék véleményüket a városba tervezett akkumulátorgyár ügyében.

Ismert ugyanis, hogy a fideszes városvezetés a helyiek tájékoztatása és megkérdezése nélkül tervezi felépíteni a hatalmas vízigényű és környezetszennyező CATL akkumulátorgyárat. Meggyőződésünk, hogy egy ekkora beruházás nem lehetséges a helyiek bevonása és megkérdezése nélkül. Több mint kétszázezer ember jövőjéről nem dönthetnek zárt ajtók mögött, éppen ezért Mándi László hétfőn helyi népszavazásra javasolt kérdést nyújtott be a Helyi Választási Bizottsághoz hitelesítése céljából: “Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?”

Védjük meg Debrecent, védjük meg természeti értékeinket, védjük meg a jövőnket! Ezért követel helyi népszavazást a Momentum a debreceni akkumulátorgyár ügyében.

További részletek Mándi László Facebook bejegyzésében.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest