Állítsuk meg Orbánt! – A Momentum plakátjavító kampányának története

Szerző: | jún 15, 2017 | Hírek

Az egész április elején kezdődött. A Momentum egyik tagja posztolta közösségi felületünkre a következő bejegyzést: “Tulajdonképpen csak egy szót kell megváltoztatni a kormány plakátkampányában ahhoz, hogy egyet tudjak érteni vele: Állítsuk meg Orbánt!” A tagság egyből ráharapott az ötletre. Még aznap megalakult a jelentkezőkből egy néhány fős kampánycsapat, amely vállalta az akció megtervezését és kivitelezését. A csapat néhány nap alatt körüljárta a plakátragasztás jogi vonzatait és meghirdettük az I. Éjjeli bagoly műveletet.

 

 

Az első hullám Budapesten és Szegeden, néhány tucat plakáttal, párszáz matricával  és néhány tettrekész aktivistánkkal indult. Másnap, látva a pozitív visszajelzéseket, meghirdettük a II. Éjjeli bagoly művelet, mely már 14 városban akadályozta meg, hogy a kormány félretájékoztassa az embereket.

 

 

Sokan kerestek meg minket kampányunkkal kapcsolatban. Rengetegen kértek maguk is matricát mert megelégelték, hogy bárhova néznek, a kormány gusztustalan gyűlöletkeltésével találkoznak. Így tulajdonképpen önszerveződő módon jött létre a Tavaszi fecske invázió akció, mely során plakátok ezreivel és több mint százezer matricával javítottunk hibás plakátokat.

Osztottunk matricát pultjainkból (Kecskeméten, Debrenceben, Győrben, Szegeden. Szombathelyen, Budapesten) és tüntetésünkön, illetve letölthetővé tettük a matricákhoz használandó képeket honlapunkon. Országszerte 500 segítővel és rengeteg önkéntessel több mint 30 településen javítottuk ki a kormánypropagandát.

 

 

(Debrecen, Komárom, Kecskemét, Győr, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Dunaújváros, Pécs, Szeged, Szolnok, Miskolc, Eger, Bicske, Hódmezővásárhely, Zalaegerszeg, Gyöngyös, Sopron, Salgótarján, Békéscsaba, Balassagyarmat, Keszthely, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Nagykanizsa, Izsák, Kiskunfélegyháza, Szentgotthárd, Teskénd, Tószeg, Budakeszi, Telki, Budapest)

Ha másnapra eltűnt a javítás, újra kitettük. Másfél hónapon keresztül rengetegen járkáltunk matricákkal a farzsebünkben és kerestük a helyüket. Cselekedtünk, mert szerintünk a politika cselekvésről is szól. A Momentumban a jó ötletek nem maradnak ötletek, hanem megvalósításra kerülnek – csak néhány lelkes ember kell hozzá. Együtt elértük, hogy a kormány meghátrált és eltüntette a brüsszeles plakátokat. Visszavettük a köztereket a hazug propagandagépezettől és ez csak veletek együtt sikerülhetett.

Köszönjük és folytatjuk!

 

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest