Adománygyűjtést szervezünk a kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítésére

Szerző: | jan 6, 2023 | Magyarország

Újra Ukrajnába utazunk, és ezúttal aggregátorokkal és inverterekkel segítjük a kárpátaljai magyarokat, melyek beszerzésére adománygyűjtést szervezünk. Ezt a Momentum szóvivője, frakcióvezető-helyettese és az első ukrajnai delegáció tagja, Tompos Márton jelentette be online sajtótájékoztatón.

Tompos Márton novemberben már járt Ukrajnában, a Momentum delegációjának tagjaként, és azzal az úttal kapcsolatban elmondta:

„Személyesen megtapasztaltam, milyen nehéz az élet az orosz agresszió sújtotta Ukrajnában. Civil áldozatok, lebombázott lakóházak, megrongált infrastruktúra. Mindez egy szomszéd országban, néhány száz kilométerre innen.”

Az akkor tapasztaltak és a helyiek elmondásai alapján a legnagyobb szükségük aggregátorokra van, ezért a Momentum gyűjtést szervez ezen eszközök beszerzésére.

„A mai naptól január 18-ig gyűjtést szervezünk, az adományokból vásárolt generátorokat pedig személyesen szállítjuk Ukrajnába január második felében. Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország is tud győztes és szolidáris oldalt választani, álljunk ki Ukrajna mellett” – zárta sajtótájékoztatót a Momentum szóvivője.

TÁMOGASD TE IS A KEZDEMÉNYEZÉSÜNKET!

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest