A tankerületi központoknál akcióztunk

Szerző: | dec 9, 2022 | Magyarország

A tankerületi központoknál feszítettek ki molinókat az aktivistáink, amelyeken arra hívták fel a figyelmet, hogy míg a tankerületek fideszes vezetői milliós év végi jutalmakat vihettek haza tavaly, addig a gyermekeinkkel nap mint nap foglalkozó – és amúgy is megalázóan keveset kereső – pedagógusok semmiféle bónuszt nem kaptak. Az akcióról Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője és oktatáspolitikusa, számolt be a közösségi oldalán.

Tóth Endre videójában elmondta: „Ez a jutalmazási rendszer egészen vérlázító. Ezt és a pedagógusok bérezését is meg kell oldania azonnal a kormánynak. Ezért jöttünk most ide és ezért fogunk ma este is kimenni az MTVA elé tüntetni. Gyertek el oda minél többen!”

Nemcsak az egri, a dunakeszi és dél-budai tankerületeknél feszített ki molinókat a Momentum, hanem ezekkel egyidőben Orosz Anna, a Momentum parlamenti képviselője, a tankerületeket irányító Klebelsberg Központnál akciózott, ahol a központ vezetőjének – Hajnal Gabriellának – a tavalyi 1.7 milliós bónuszára hívta fel a figyelmet.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest