A népszavazás egy újabb lépés a kormányváltás felé!

Szerző: | dec 21, 2021 | Magyarország

A Kúria jóváhagyta Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését, ami a Fudan Egyetem budapesti campusépítéséről és a munkanélküli segély folyósításának meghosszabbításáról szól. Ahhoz, hogy a népszavazás meg is valósuljon, 200 ezer támogató aláírásra van szükség. A DK, a Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, valamint az MKKP aktivistái néhány nap alatt 25 ezer aláírást gyűjtöttek már össze. Támogasd te is aláírásoddal a népszavazást!

Fudan helyett Diákvárost!

Akadályozzuk meg, hogy a Fidesz a tervezett Diákváros területén 500 milliárd forintos óriáshitelből a Fudan Egyetem számára létesítsen campust! Emlékeztessük rá a kormányt: korábban vállalták az elsősorban kollégiumokat, közösségi tereket és szabadidős létesítményeket tartalmazó Diákváros megépítését, amely mintegy tízezer, elsősorban vidéki magyar fiatal számára tudna biztosítani elérhető lakhatást a fővárosban.

A projekt nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ugyanis a beruházást az a Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat valósítaná meg, amivel kapcsolatban már többször is felmerült kémkedés és korrupció vádja a világ számos táján. Az egyetem fontos eszköze a kínai politikai befolyásszerzésnek is, chartájában például szó van a Kínai Kommunista Párt iránti hűségről.

Több anyagi segítséget a járvány károsultjainak!

A népszavazás másik, nem kevésbé fontos témája azokról szól, akik a járvány miatt elveszítették a munkájukat. Segítsünk az Orbán Viktor által magára hagyott, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került honfitársainknak! Érjük el együtt, hogy a munka nélkül maradt magyarok százezrei 3 hónap helyett 9 hónapig kapjanak munkanélküli járulékot. Senkinek ne kelljen nélkülöznie, aki válsághelyzetben 3 hónap alatt nem talál munkát!

Írd alá te is!

Támogasd te is az aláírásoddal a népszavazást! Keresd az ellenzéki összefogás aláírásgyűjtő pultjait a forgalmasabb csomópontokban! Bővebb információk: menjunktovabb.hu.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest