A Fidesz nem jött el a rendkívüli parlamenti ülésre

Szerző: | júl 31, 2023 | Európa

Július 31-én rendkívüli parlamenti ülést tartottak a Momentum kezdeményezésére, mely nagyon hamar véget ért, mivel a kormánypárti politikusok közül senki nem jelent meg a munkahelyén.

A svéd NATO csatlakozással kapcsolatban összehívott ülésen Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője mondott beszédet.

Többek között elmondta:

„Annak a Svédországnak a csatlakozását akadályozza éppen a kormány, amely az 1956-os forradalom leverését követően a leghangosabban kiállt a magyar menekültek mellett és amely az elsők között fogadta be a szomszédos Ausztriába menekülő honfitársainkat. Több mint 7000 magyart fogadott be Svédország. Meglehetősen furcsán viszonozza a magyar kormány ezt a történelmi segítséget.

[…]

Milyen kormány az, amelyik a magyarok érdeke helyett, a török elnök kénye kedve szerint táncol? Mivel fogja a magyar kormányt Törökország elnöke? Mert Oroszország esetében vannak tippjeink, például az ügynökakták. Nem látom, hogy a magyar érdekeket képviselnék az EU-ban és NATO-ban, annál inkább Oroszországét. Oroszország pedig magyarokat öl az ukrán fronton.”

A frakcióvezető Facebookon az alábbiakkal kommentálta a mai ülést:

„Mélyen felháborít, és elkeserít, hogy a magyar kormány a saját maga által, több mint egy esztendeje előterjesztett javaslatot nem hajlandó döntésre bocsátani az országgyűlésben. Mindez pedig csupán azért történik, mert a magyar kormányfő számára fontosabb Erdogan és Putyin barátsága, mint a magyarok biztonsága!”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest