A CEU elüldözése a haza és a jövő elárulása

Szerző: | okt 25, 2018 | Blog

Szent István Európát választotta. Széchenyi István, a legnagyobb magyar felismerte: az ország jövője a tudós emberek megbecsülésén múlik.

A magyar tudósok világszerte ismertek. Neumann János, Wigner Jenő és sok más magyar tudós miatt sokan mondják, hogy a huszadik század Budapesten született. A los alamosi legenda szellemes hasonlata szerint a 20. század első felében marslakók szivárogtak be a világ legjobb egyetemeire és kutatóintézeteibe, akik magyar emigránsoknak álcázták magukat.

A 21. században is lehetne jövőnk. Erdős Pál és Rényi Alfréd szellemi óriások. Az ő nyomdokain haladnak tovább azok a magyar matematikusok és hálózatkutatók, akik az Európai Kutatási Tanács 10 millió eurós támogatását nyerték el a napokban. Az MTA és a CEU kutatóiról van szó, de a rezsim médiája még a CEU nevét is eltüntette a hatalmas magyar sikerről szóló hírből.

Ilyen múlttal, ilyen lehetőségekkel a régió tudományos és innovációs központja lehetnénk. Ahogy a tudományos akadémia előtti tüntetéskor írtuk: az alapkutatás magyar nemzeti büszkeség. Az Orbán-rezsim nemhogy nem ismeri ezt fel, hanem ellenkezőleg: listázza és üldözi a tudósokat.

Orbán Viktor Széchenyi tökéletes ellentéte: a legkisebb magyar. Történelmünk szégyene, hazánk és a jövőnk elárulója. Mi viszont nem adjuk a jövőnket!

Nekünk, magyar fiataloknak választanunk kell: hagyjuk magunkat elüldözni, vagy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megszervezzük magunkat, és a történelem szemétdombjára száműzzük ezt a rezsimet.

Mutassunk meg, hogy nem félünk. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a CEU-t. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a jövőnket, és mutassuk meg, hogy nem vehetik el az országunkat!

Találkozzunk pénteken 18:00 órakor a CEU előtt, a Nádor utca 9-nél!

Az eseményt itt találod a Facebookon. Oszt meg, hívd meg az ismerősöd, és tarts velünk!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest