Rendhagyó politizálásra készülünk

Szerző: | ápr 20, 2022 | Magyarország

Képviselni fogjuk a választóinkat a parlamentben, de nem leszünk a NER díszellenzéke! 

Jogos kérdésként merül fel, hogy kétharmados Fidesz többség mellett érdemes-e egyáltalán beülni a Parlamentbe. 

Április 3-án közel kétmillió magyar szavazott a változásra, közel kétmillió ember arra voksolt, hogy képviseljük őket a törvényhozásban. Az eredménytől függetlenül el kell vinnünk az országgyűlésbe a választóink hangját, erre kaptunk felhatalmazást. Felelősséggel tartozunk az ország sorsáért és a választóinkért. Ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ezért a Momentum politikusai felveszik a parlamenti mandátumaikat.

Ugyanakkor a Fidesz negyedik kétharmada után egyértelmű, hogy nem lehet ugyanúgy folytatni az ellenzéki politizálást, mint eddig. Ameddig nincsenek garanciák arra, hogy az ellenzék elvégezhesse az ellenzék feladatát, vagyis a hatalom ellenőrzését, addig az ellenzék szerepe nem korlátozódhat a klasszikus parlamenti munkára, ezért új alapokra kell helyezni az ellenzéki politizálást. A képviselőink a mandátumaik birtokában élni fognak különleges jogosultságaikkal, a sajtó kínálta nagyobb figyelemmel, mindezt arra fogjuk felhasználni, hogy hatékonyabban küzdjünk a korrupció, a hazugságok és a gyűlöletkeltés ellen. A parlament erejével élve a parlamenten kívül fogunk építkezni.

A feladatunk nyilvánvaló: meg kell újítanunk az ellenzéki politikát és új módszerekkel kell felvenni a kesztyűt a Fidesz hazug rendszerével szemben. Mi ezen fogunk dolgozni, és a mandátummal járó erőforrásokat is erre fogjuk fordítani.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest