Fideszes kuratóriumok helyett Erasmust!

A Fidesz kapzsisága és nemtörődömsége miatt ismét valaki máson, ezúttal az egyetemi hallgatókon csattan az ostor.

Az Európai Bizottság úgy döntött, nem kaphatnak EU-s támogatást azok a magyar oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, illetve amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn. Ez Magyarországon több mint 20 alapítványi egyetemet érint.

A döntés oka az, hogy a Fidesz által kialakított új működési modell miatt az alapítványok forráskezelése nem átlátható, mivel sem a közbeszerzési, sem az összeférhetetlenségi szabályok nem vonatkoztak rájuk. Ezért az alapítványokba kiszervezett, majd fideszes politikusokkal és holdudvarukkal feltöltött alapítványok nem kaphatnak támogatásokat az EU által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból sem.

Ez felháborító! A Fidesz még tovább rontja az oktatás helyzetét, kockára téve a fiatalok és az ország jövőjét!

Követeljük, hogy szüntessék meg az aktív politikusok, a fideszes kinevezettek megbízatását a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban!

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓNKAT!

Aláírásommal támogatom a Momentum javaslatát, hogy szüntessék meg az aktív politikusok, a fideszes kinevezettek megbízatását a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban!

Petíció (általános)

Adatvédelmi tájékoztató

Copyright © 2023
Momentum Mozgalom
Minden jog fenntartva

Momentum Mozgalom
1024 Budapest, Rózsahegy utca 1-2. I/1.
Budapest, Pf. 684.

[email protected]

Momentum logó