Panasszal fogunk élni a rendőri eljárás miatt

Szerző: | máj 4, 2023 | Magyarország

Május 4-én délben rendkívüli sajtótájékoztatót tartottunk azzal kapcsolatban, hogy előző nap a tanár-diák tüntetéseket követően a Karmelita elől a rendőrség elvitte Tompos Mártont, a Momentum országgyűlési képviselőjét és szóvivőjét, valamint több kiskorú diákot.

„Azt vegyétek ki!” – ezt hallotta Tompos Márton azelőtt, hogy a rendőrök kiemelték a tömegből, rátérdeltek és gyorskötözővel megbilincselték.

A Momentum szóvivőjének elmondása szerint sem jegyzőkönyvet nem vettek fel, sem bizonyíték bemutatás nem történt a rendőrség részéről, továbbá órákon keresztül sem a párt jogi képviselője, sem pedig a Tompossal együtt bevitt kiskorúak szülei nem mehettek be a Gyorskocsi utcai fogdába, és információt sem kaptak a gyerekeikről.

Tompos Márton hozzátette, hogy tegnap rendőri túlkapás történt, hiszen ő csak annak a diáknak akart segíteni, akit közvetlen közelről fújtak le könnygázzal és ütlegeltek.

„Képzeljük el szülőként, hogy látod, ahogyan a 17 éves gyerekedet ütik a rendőrök és órákig nem tudja kinyitni a szemét a könnygáz miatt” – emelte ki Tompos.

Az eseményen Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, elmondta: megmutatkozott, hogy Orbán Viktor mit is ért gyermekvédelem alatt.

„Tegnap Orbán karhatalmistákkal verette a 16-17 éves diákokat, akik egy igazságosabb és élhetőbb országért tiltakoztak.”

A párt elnöke továbbá megköszönte a Diák Frontnak és a TASZ-nak a segítséget, akik segítettek a Momentumnak és a szülőknek az éjszaka folyamán a rendőrségi eljárás alatt. Emellett Gelencsér hozzátette:

„A kordon szimbólumává vált a hatalomnak, a jogállam hiányának, az inflációnak és a megélhetési válságnak. Ez a kordon a rendszert jelképezi, amit mi – csakúgy mint a Fidesz-rendszert – le fogunk bontani!”

A Momentum ezen kívül bejelentette, hogy panasszal fog élni a tegnapi rendőri eljárás miatt.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest