Lennének megoldások a lakhatási válságra

Szerző: | okt 9, 2023 | Magyarország

Szeptemberben ismét aktuális és fontos témában rendeztünk konferenciát a Renew Europe, a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum közös szervezésében: a magyar fiatalok lakhatási válságának megoldásával foglalkoztunk.

Muszáj mielőbb kezdeni valamit az egekbe szökött albérletárakkal, és az elérhetetlen szintre drágult lakásárakkal. Egy mai magyar fiatal fizetésének akár a felét is elkölti lakhatásra, miközben esélye sincs saját lakásra spórolni.

Pedig erre is lenne megoldás. Nem a kormány működésképtelen lakástámogatási rendszere, hiszen az csak felverte a lakásárakat. A konferencián a Momentum és a téma szakértőinek javaslatait hallva mindenki beláthatta: lennének működő megoldások, csak meg kellene őket valósítani.

 

Köszönjük a részvételt Pikó András józsefvárosi polgármesternek; a C8 Civilek Józsefvárosért egyesülettől érkező Molnár György közgazdásznak; Hegedüs József közgazdász-szociológusnak, a Városkutatás Kft. igazgatójának; Búcsú Lajosnak, Nyirati Klára bajai polgármester tanácsadójának; az Utcából Lakásba Egyesülettől érkező Krivácsy Balázsnak; és Hajnal Miklós momentumos parlamenti képviselőnek.

Töretlen az érdeklődés a Holnap Magyarországa Konferenciák iránt, mert ezeken mindenki számára megmutatjuk: van alternatíva a jelenlegi rossz kormányzással szemben.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest