Ismét azt jelentették fel, aki a korrupciót feltárta

Szerző: | okt 5, 2020 | Magyarország

Kerekes Gábor, a Momentum budafoki képviselője Facebook bejegyzésben foglalta össze, hogy milyen súlyos visszaélések gyanúját tárta fel a Daróczi-bizottság, melynek elnöke volt.

A Daróczi-ügy még februárban, a Partizán videója okán robbant ki, ami után létrejött a helyi önkormányzatban egy bizottság, ami a vádakat volt hivatott vizsgálni – ennek működéséről és eredményeiről számolt be múlt héten a 24.hu.

Kerekes Gábor, a vizsgálóbizottság elnöke bejegyzésében elmondta:

“A munka során azt az alapelvet követtem, hogy a bizottság jelentésében csak olyan megállapítás szerepelhet, amit vagy intézményi okirat támaszt alá, vagy a bizottság számára névvel nyilatkozó személytől származik. Tehát névtelen levelek, pletykák nem képezhetik a megállapítások alapját. (…) Ennek eredményeként állítottam össze azt a 77 oldalas jelentést, ami 15 témakör köré csoportosítva veszi végig az elhangzott vádakat, és az összegyűjtött tényeket mellétéve nagyrészt megerősíti a gyanúkat, feljelentés megtételét javasolva.

A jelentés alapján a Fidesz nem tudott kitérni, és elfogadta a feljelentés megtételét, illetve az intézmény működésének teljes átvilágítását. De a polgármester a jelentést titokban kívánja tartani, hogy Budafok-Tétény lakossága ne ismerhesse meg a feltárt tényeket.

Karsay Ferenc nem bocsátotta meg, hogy nem az ő terve szerint zajlott le a bizottság munkája, és sikerült feltárni a visszaéléseket. Ezért feljelentést tett ellenem és Perlai Zoltán ellen – azt egyelőre nem árulta el, hogy milyen szabályok megsértése okán (a kommunikációja szerint Darócziéval megegyező súlyú bűnök miatt…), továbbá rendszeresen, szóban és írásban is, hamis rágalmakkal illet minket. De persze ebben nincs semmi meglepő, hiszen ez a Fidesz módszere.”

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest