Internetes társasjáték és közös ötletelés Budafok-Tétény fejlesztéséről

Szerző: | nov 21, 2020 | Helyi szervezeti hírek

Budapest Főváros Önkormányzata 1 milliárd forintot különített el a 2020. évi költségvetéséből a részvételi költségvetésre, amelynek felhasználásáról budapestiek ötletei alapján a budapestiek dönthetnek majd. A program ötletgyűjtő szakasza október 1. és december 31. között zajlik, a https://otlet.budapest.hu/ oldalon.

Havasi Gábor, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Momentum XXII. kerületi elnökének kezdeményezésére Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai 2020. november 30-án egy online fórumot szerveznek. Az esemény célja, hogy bemutassák a résztvevő budafok-tétényi, budapesti lakosoknak, civileknek milyen lehetőségeik vannak a várossal és a kerülettel kapcsolatos ötleteik megvalósítására Budapest részvételi költségvetésének első évében.

A rendezvényen nem a politikusoké, hanem a résztvevő polgároké a főszerep. A beszélgetés után egy erre a célra kifejlesztett társasjáték során, interaktív módon, játszva sajátítható el, hogy hogyan működik a részvételi költségvetés, és milyen ötleteket érdemes beadni.

A rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel internetes formában rendezik meg.

További részletek az eseményről Facebookon.

 

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek