Fekete-Győr András bemutatta a Momentum pécsi jelöltjeit

Szerző: | febr 25, 2021 | Magyarország

Fekete-Győr András a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje mai pécsi sajtótájékoztatóján bemutatta Baranya megye 1-es és 2-es választókerületének momentumos jelöltjeit, Nemes Balázst és Péderi Tamást.

Fekete-Győr bevezetőjében elmondta, hogy a Momentum legtöbb tagja a rendszerváltás környékén, a szabadságba született bele, de mégis azt kell látniuk, hogy a politikai elit nem élt ennek a három évtizednek a lehetőségeivel. A rendszerváltás félre sikerült, kisemmizték és meglopták a magyarokat, ellopták a jövőjüket.

„Egy új fejezetet kell nyitni Magyarország történetében. Új fejezetet pedig új emberekkel, új politikusokkal és egy új politikai gondolkodással lehet elkezdeni. A Momentum egy nyugati Magyarországért küzd, azért, hogy minden magyarnak legyen jó egészsége, jó minőségű oktatása és jól fizető munkahelye.”

Nemes Balázs, Baranya megye 1-es OEVK jelöltje Pécs három legnagyobb problémájának megoldásáért fog küzdeni, ezek a problémák pedig az elvándorlás, az anyagi problémák és az önkormányzati hatáskörök elvonása.

„Az elmúlt tíz évben 13.000 ember döntött úgy, hogy elhagyja Pécset, ezzel párhuzamosan a Pécsi Tudományegyetem elvesztette hallgatói harmadát. Az évtizedes elvándorlás és az előző, fideszes városvezetés súlyos hibái miatt a város adósságcsapdában vergődik. Itt az idő, hogy belépjen az állam és ne a haverok zsebét tömje ki, hanem adja meg Pécsnek azt, ami jár!

És nem csak pénzre van szükség. Követeljük az önkormányzati hatáskörök helyreállítását, hogy a feladat és a forrás is ott legyen, ahol leginkább szükség van rá: helyben. Pécs jobbat érdemel!”

Péderi Tamás, Baranya megye 2-es OEVK jelöltje szerint a jelenlegi kormánypárti képviselő nem érvényesíti a térség érdekeit az Országgyűlésben.

„A támogatásokat a kormányhoz való lojalitás fejében, pártemberek számára osztogatják, miközben az önkormányzatok jogköreit folyamatosan szűkítik, a jelenlegi pandémiás helyzetre hivatkozva pedig a még megmaradt bevételeiket és lehetőségeiket is rettentően megnyirbálták. A megyei önkormányzatok hatásköre kevés, ezért úgy gondolom, Baranya és a régió képviseletét magasabb szinten kell felvállalnom.”

További információkat a jelöltekről és terveikről Nemes Balázs és Péderi Tamás Facebook oldalán lehet megtalálni..

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest