Egy bácskai gazda, akinek elege lett, és változást akar

Szerző: | jan 19, 2022 | Blog

Kiss László, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltjének írása (Bács-Kiskun megye 06. választókerület).

 

Hányszor megígérték már nekünk a Bácskában, hogy most már hamarosan jobb lesz, aztán mi történt? Semmi. És ez így megy már 24 éve. Ebből lett elegem.

Pedig én csak egy egyszerű gazdálkodó vagyok: Rémen vannak a földjeim, ahol elsősorban szarvasmarhákat tartok. 6 éves korom óta ülök a traktoron, Bajára jártam a Türr István Gazdasági Szakközépiskolába, majd mezőgazdasági gépésztechnikusnak tanultam Jánoshalmán és Gödöllőn diplomáztam Gazdasági és Vidékfejlesztési Agrármérnökként.
Nem készültem politikai pályára, én csak gazdálkodni szerettem volna, meg családot alapítani, és gyarapodni úgy, ahogy egy európai országban egy vidéki településen elképzelné az ember. De sajnos rá kellett jönnöm, hogy Magyarország jelenlegi viszonyai között még ezek a szerény terveim sem könnyen megvalósíthatók.

Hiába megy az ígérgetés 24 éve, mióta a Fidesz van hatalmon errefelé. A Bácska csak csúszik egyre lejjebb, mert mindenki magára hagyta ezt a vidéket. A politikusok csak szavakban foglalkoznak velünk, a fejlesztési pénzek nagy ívben elkerülik a környéket, és a fiatalok is lassan elhagyják településeinket. Munkalehetőség alig van, a gazdálkodás nem könnyebb, hanem nehezebb lett, miközben az elmúlt években elképesztően megdrágult minden.

A sertés takarmányárak például tavaly óta a duplájára nőttek, ami lényegében lenullázta hasznot ebben az ágazatban. Miközben hozzák be nyugatról az olcsó félsertést a feldolgozók! De a sort sajnos sokáig lehetne folytatni.
A Bácska gyönyörű és lehetőségekkel teli vidék, csak foglalkozni kellene a fejlesztésével és az itt élők alapvető életkörülményeinek javításával. Kezdhetnénk például a sok évtizedes lemaradásban lévő úthálózat sürgősségi feljavításával. Vagy a normális munkát adó cégek idevonzásával azok számára, akik nem a földből akarnak megélni. És persze azzal, hogy az Európai Unióból érkező nagy pénzek ne kerüljék el folyamatosan ezt a vidéket: nekünk is járnak ezek a fejlesztési támogatások!

Azért kezdtem politizálni, mert beláttam: változást csak így, kormányváltással és a Parlamentből tudok elérni a Bácskában. Olyan képviselő kell ennek a térségnek, aki itt él, ismeri e vidék problémáit, és a pozícióját nem a saját pecsenyéjének sütögetésére, hanem a Bácska felemelkedésére akarja használni.

Én erre vállalkozom, és ehhez kérem minden bácskai segítségét a legkisebb településektől Bajáig. Fogjunk össze, váltsuk le azokat, akik magunkra hagytak minket, és kezdjünk új fejezetet a Bácska életében!

TÁMOGASD KISS LÁSZLÓ KAMPÁNYÁT!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest