Donáth Anna: Identitásról, közösségről, tartalomról

Szerző: | máj 12, 2022 | Média

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-képviselője újabb publicisztikával jelentkezett a Magyar Hang hasábjain. Az Identitásról, közösségről, tartalomról című írása a korábban megjelent 7 pontban a jövőről folytatása.

„Az ellenzéki oldal akkor tud túlélni és megerősödni, ha leszámol a liberális demokrácia intézményközpontúságának fetisizálásával, és megérti, hogy a modern politika alapvetően személyközpontú.”

– írja többek között Donáth arról, hogy miben kellene változni a magyar ellenzéknek.

A Momentum elnöke szerint az ellenzéknek karakteres politikai vezetésre, az országnak pedig hatalomkorlátozásra lenne szüksége:

„A sérelmi nacionalista politika zsákutcájából a személyközpontú demokrácia vezethet ki minket. Természetesen a hatalomkorlátozás egészséges biztosítékaival, akár azzal is, hogy maximum két cikluson át tölthesse be ugyanaz a politikus a miniszterelnöki pozíciót. Karakteres politikai vezetés és személyes karizma nélkül nem tudunk közös történetet alkotni és együtt járható utat mutatni az új ország építésére vágyó magyaroknak. Ez pedig elengedhetetlen feltétele lesz a következő választás megnyerésének.”

Donáth Anna azt is kiemeli, hogy az ellenzéknek az individualizmus helyett a közösségekre kell helyezniük a hangsúlyt:

„Közös eszme és közös értékrendszer köré kell szerveznünk az ellenzéki választókat. Az ellenzéki oldal politikai ajánlatának így kell szólnia: újraszervezzük a társadalmat, és az apátiába zuhanó egyén helyett a közösségekre helyezzük a hangsúlyt. Ehhez viszont bátran ki kell mondanunk, hogy a szélsőségesen individualista világnézet zsákutca.”

Olvasd el a teljes cikket a Magyar Hang honlapján!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest