Az iparűzési adó elvonása kivérezteti az önkormányzatokat

Szerző: | nov 10, 2020 | Közlemények, Magyarország

Ősszel nem csak a koronavírus második hulláma érkezett meg, hanem az önkormányzatok kivéreztetésének második hulláma is. Hiába nőtt többszörösére az önkormányzatok terhelése tavasszal, már akkor megkezdték a források elvonását: elvették a gépjárműadót, a cégek által fizetett helyi adók egy részét és a parkolási díjakat is. Azóta pedig felemelték a közműadót, elvonták a Fővárosi Közterületfenntartó által beszedett szemétdíjat, és megakadályozták, hogy az Európai Befektetési Bank hatalmas visszatérítendő támogatást nyújthasson a fővárosnak.

Most itt a legújabb javaslat, amivel tovább büntetnék az ellenzéki vezetésű településeket: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara “javaslata” alapján a jövő évben teljesen felfüggesztenék az önkormányzatokat még épp a működőképesség határán tartó Iparűzési Adót.

A Momentum szerint ez egyértelmű jele ez annak, hogy a bármiféle emberségtől teljesen mentes kormány még napi 100 halott fölött sem mond le a hatalomtechnikázásról, politikai ellenfeleinek tönkretételéről. Ha Orbán Viktor ránéz a növekvő esetszámokra, nem az az első kérdése, hogy hogy menthetjük meg a legtöbb életet; hanem az, hogy hogyan használhatja ezt a rendkívül súlyos helyzetet saját hatalmának bebetozonására, 2022-es győzelmének bebiztosítására.

“Ha ez a javaslat valóban elhangzott, márpedig nincs okunk ebben kételkedni, mint ahogy abban sem, hogy Parragh László szájából nem a saját javaslata hangzik el, akkor ez a vállalkozásokat érintő látszólagos és átmeneti könnyebbség nem más, mint az utolsó szög az önkormányzatok koporsójában. Az utolsó mozdulat abban a cseppet sem elegáns hadviselésben, ami a koronavírus válság fokozódásában sem ismer más célt, mint az önkormányzatiság kivéreztetését és felszámolását.”  – nyilatkozta Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese.

Kerpel-Fronius Gábor álláspontja itt olvasható, a Momentum álláspontja pedig itt.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest