A Fidesz nem is gondolt a gáz fűtőértékére

Szerző: | aug 23, 2022 | Magyarország

Az augusztus 23-i kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a rezsicsökkentett gáz átlagát innentől kezdve fűtőértékben adják meg.

Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője már augusztus 4-én felhívta rá az Innovációs és Technológiai Minisztérium figyelmét, hogy az eltérő fűtőérték miatt a dél-békésiek sokkal rosszabbul járhatnak a rezsicsökkentett átlag meghatározásánál.

Sebők Éva augusztus 4-én írásbeli kérdéssel fordult Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez, ma ennek köszönhetően is jelentették be, hogy a rezsinövelés részletszabályait úgy módosítják, hogy az alacsonyabb fűtőértékű gázt kapó területeket ne érje hátrány.

A Momentum politikusa nem érti, hogyan lehet az, hogy a probléma sokkal előbb jutott neki eszébe, mint egy egész minisztériummal dolgozó Palkovics Lászlónak, illetve a helyi fideszes képviselőnek.

„Őszintén nem értem, hogy 12 év kormányzás után miért nekem kell felhívnom Palkovicsék figyelmét arra, hogy nem azonos a fűtőérték az ország minden területén. Azt pedig végképp nem értem, hogy mit csinál a térség fideszes országgyűlési képviselője, hogyan nem veszi észre az ilyen, az általa elméletileg képviselt térségben élők érdekeit súlyosan sértő kormányzati hibákat.”

Olvasd el, miről szól a Momentum 3+1 pontból álló rezsimentőcsomagja!

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest