150 ezres albérlet-támogatás tanároknak a terézvárosi önkormányzattól

Szerző: | júl 5, 2023 | Magyarország

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be: az önkormányzata úgy próbálja csökkenteni a pályáelhagyó pedagógusok, szociális dolgozók és rendőrök számát, hogy 3 éven keresztül havi bruttó 150 ezer forintos albérlet-támogatást ad 18 munkavállalónak.

“Elkeserítő látni, hány tanár és óvodapedagógus kényszerül elhagyni a pályát, mert úgy érzi, nincs megbecsülve, sem erkölcsileg, sem anyagilag, a státusztörvénnyel pedig még rosszabb helyzetbe kerül. És nincsenek ezzel egyedül. Pedagógiai asszisztensek, iskolapszichológusok, szociális szférában dolgozók, rendőrök, tűzoltók – mind menekülnek az államtól mint munkáltatótól. Mi meg majd nézünk, hogy nincs elég tanár, hogy nem látunk elég rendőrt az utcán, hogy a gyermekek lelkiállapota romlik, hogy a mentős feszült. Közvetetten pedig ez a mi döntésünk, mi felelősségünk” – írja bejegyzésében a Momentum polgármestere.

Soproni Tamás szerint hiába hatalmas ezeken az embereken a felelősség, a munkájuk becsülete egyre alacsonyabb és hozzáteszi, ha az állam elengedi a kezüket, akkor a momentumos önkormányzat megpróbál közbelépni.

“Terézvárosban nemcsak a most megszavazott albérlet-támogatással segítjük a fent említett területen dolgozókat, de bérkiegészítéssel, béren kívüli juttatásokkal, szolgálati lakással és a folyamatos intézmény-felújításoknak köszönhetően kiváló munkakörülményekkel is” – zárja a Momentum politikusa.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest