Újabb négy képviselőjelöltünket mutattuk be

Szerző: | jan 31, 2021 | Magyarország

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke folytatta országjárását, melynek keretében ezen a héten négy új parlamenti képviselőjelöltet mutatott be, akik a Momentum színeiben indulnak a választáson:

  • Elekes István, Zala megye 2-es számú választókerületében
  • Szecsődi Andrea, Veszprém megye 2-es számú választókerületében,
  • Barlabás András, Fejér megye 1-es számú választókerületében,
  • Jánosi Zoltán, Heves megye 1-es számú választókerületében.

Fekete-Győr András a bejelentések alkalmával kimelte: a Momentum és a kiválasztott jelöltek számára a legfontosabb, hogy elérjük, a magyar politika ne a korrupció és a lopás szinonímája legyen, illetve, hogy a politika az emberek valódi problémáival foglalkozzon. Olyan iskolákat, kórházakat és munkahelyeket teremtsünk, melyek méltóak egy nyugati, XXI. századi országhoz.

Elekes István Cserszegtomaj momentumos polgármestere, aki évek óta töretlenül dolgozik Keszthelyért és környékéért.

“Zala megyében több település az elöregedéssel küzd, a fiataloknak nem igazán van perspektíva. A pandémia a helyi vendéglátóipart és a szállodaipart, valamint az önkormányzatokat is letaglózta. Ha 2022-ben mandátumot szerzek, ezekkel a problémákkal fogok foglalkozni, azért fogok dolgozni, hogy itt Zala megyében újra fejlődő ipar legyen, a fiatalok kezdjenek visszaköltözni a térségbe és akik itt laknak, azok jobb körülmények között élhessenek.”

Szecsődi Andrea balatonalmádi mérnök, aki környéken született és már 21 éve ott is dolgozik, civil aktivistaként is tett a fejlődésért. Szedődi a videóban elmondta:

“Azért politizálok, mert számomra egy belső kényszer az, hogy segítsek hogy valami olyat szervezzek, amitől jobb lesz az élet. Én egy olyan ember vagyok, aki az elvei mentén fog dolgozni és én azt gondolom, mivel én egy műszaki ember vagyok, nagyon sarkosan fogok hozzáállni a dolgokhoz, tehát ez azt jelenti, hogyha ez így van akkor ez így van, akkor ez így van és nem lehet másképp.”

Barlabás András jelenleg Székesfehérváron önkormányzati képviselő, emellett szilárd vezetői tapasztalatokkal rendelkezik. Országgyűlési képviselői terveivel kapcsolatban elmondta:

“Számtalan olyan fejlesztés lenne a városban, mely kiemelten fontos és nem is kell a közösségnek önerőből megoldania. Ilyen például a katasztrofális helyzetben lévő egészségügyi ellátórendszer rendbetétele, az omladozó iskolák felújítása, a közösségi közlekedés fejlesztése, vagy a nemzeti emlékhely szégyentelen, felháborítóan elhanyagolt állapotának megoldása. És természetesen idetartozik a 2019-ben csöndben, sunyimódon a város határába hordott feltehetően kezeletlen szennyvíziszap kezelésének kérdése is.”

Jánosi Zoltán igazi egri lokálpatrióta, aki nyolc éven keresztül az önkormányzatban az ifjúsági- és sportügyekért felelt önkormányzati képviselőként. Tapasztalt és nagyon jól ismeri a választókerület problémáit. Bemutatkozása során kiemelte:

“Magyarországon ma rosszul mennek a dolgok. A társadalom végletekig kettészakadt, és itt nem csak az anyagi különbségekre gondolok, hanem a közbeszédre és a közhangulatra is. Az irigység, a harag, az ellenségeskedés uralkodik minden kommunikációs csatornán. Ennek mindannyiunk érdekében mihamarabb véget kell vetni, meg kell teremteni a társadalmi és politikai békét. Ezért fogok dolgozni.”

További információkat a jelöltekről és kampányaikról Elekes István, Szecsődi Andrea, Barlabás András és Jánosi Zoltán Facebook oldalán találhatnak.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest