Új műsorral jelentkezik Cseh Katalin a Youtube csatornáján

Szerző: | jan 17, 2023 | Európa, Magyarország

Új, állandó műsorral jelentkezik Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Youtube-on, melynek célja, hogy bemutassa, pontosan hogyan is működik az EU és hogy milyen munkát végez ő Brüsszelben.

„Fontos szerintem, hogy minél többen lássák, hogy az európai törvények hogyan alakulnak, hogy mi is az a Brüsszel, ami elvileg olyan ‘veszélyes’, és amit ‘meg kéne állítani’. Én a frakció egyik alelnökeként, számos szakbizottság tagjaként úgy érzem, hogy tényleg tudok tenni azért, hogy jobb jogszabályok alakuljanak Európában” – meséli a képviselő a Cseh-jelentés című műsor beharangozó videójában, amelyben többek között az Európai Parlament elnökénél, Roberta Metsolánál is lobbizik a közvetlen forrásokért.

A Momentum politikusának első jelentését tavaly februárban fogadták el az EU-ban, amelynek köszönhetően sikerült elérni, hogy a városok sokkal több közvetlen EU-s forrásra pályázhassanak.

„Munkánknak köszönhetően az új hétéves költségvetésben már 16 ezer milliárd forinttal nőtt a hazahozható közvetlen források aránya. Vagyis ezen pénzekre az önkormányzatok, a civil szervezetek, az iskolák, és a kórházak közvetlenül pályázhatnak az uniónál” – foglalta össze jelentése legfontosabb eredményét Cseh Katalin.

A Cseh-jelentés című műsor január 23-tól indul Cseh Katalin YouTube-csatornáján. Nézd meg az előzetest!

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Ez AZ a Budapest