Tóth Péter képviselőjelölt – Fejér 02. OEVK

Tóth Péter vagyok, a Momentum Mozgalom Mór, Bodajk és Polgárdi körzeteiben, valamint Székesfehérvár tóvárosi, alsóvárosi, maroshegyi, váraljai és feketehegy-szárazréti részein induló országgyűlési képviselőjelöltje.

34 éves, földműves és munkás családból származó, történelmet tanító tanáremberként abba a nemzedékbe tartozom, amely tiltakozva emeli fel a kezét, hogy egy jobb, a mostaninál sokkal jobb Magyarországon élhesse meg élete derekát. Az országot járva lépten-nyomon érezzük azt a közömbösséget, sőt, megvetést, ami a politika, a politikusok felé irányul. Egy éve, amikor elhatároztuk párttá alakulásunkat, őszintén hittünk abban, hogy ezen az állapoton lehet változtatni. A tudásnak, a tehetségnek és a szorgalomnak előbb-utóbb utat kell törnie magának.  Nem lehet, nem szabad sohasem természetesnek venni, hogy a politika elkerülhetetlenül együtt jár a lopással, tolvajlással, pazarlással vagy a hatalomvágyból eredő törtetéssel.

Több, mint háromszáz oldalas programunk élő bizonyíték arra, hogy nem csupán lelkesek vagyunk, hanem értünk is ahhoz, amiről beszélünk. Itt, Fejér megye északi és középső részén, ahol a nagyüzem és a nagybirtok látványosan egyszerre van jelen, fontosnak látom kiemelni, milyen lehetőségek nyílnak az egyéni boldogulásra. Időben meg kell kezdeni az oktatás, a szakképzés és a mérnökképzés átalakítását, mielőtt tíz-tizenöt éven belül robotok veszik át az ember munkáját. Az uniós pénzek bevonásával kiemelt állami támogatásban kell részesíteni a kis-és középvállalkozásokat, a mezőgazdasági kistermelőket, a falvak újjászületése érdekében pedig elő kell mozdítani a régi építésű épületek energiakorszerűsítését. Eljöhet még a kertek és műhelyek Magyarországának ideje!

A legfőbb, hogy elhiggyük, többet érdemlünk annál a kevéske adománynál, amit vezetőink a múltban és a jelenben juttatni méltóztattak nekünk. Az apátia, a beletörődés helyett újra és újra ki kell mondanunk: van remény!

Tóth Péter
Facebook |  E-mail

 

Momentum Mozgalom © 2018. Minden jog fenntartva