Szombathely alpolgármestere csatlakozott a Momentumhoz

Szerző: | nov 3, 2020 | Közlemények, Magyarország

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy Dr.  László Győző, Szombathely alpolgármestere, Nemény András általános helyettese csatlakozott a Momentum közösségéhez.

Fekete-Győr elmondta: “A Momentum olyan közösségként indult, amely egy új politikai kultúrát szeretne hozni Magyarországra. A mi célunk egy olyan Magyarország, amely sokkal képzettebb, sokkal erősebb és sokkal gazdagabb. Azért dolgozunk, hogy a mi közösségünk egyre nagyobb és egyre erősebb legyen. A mai napon 275 ezer magyar él momentumos vezetésű településeken és körülbelül 3,5 millió magyar állampolgár él momentumos alpolgármesterek és képviselők közreműködésével vezetett településeken. Nekik és nekünk a legfontosabb most az, hogy ezek a momentumos vezetők mindent megtegyenek azért, hogy a helyi lakosok biztonságban legyenek és megőrizhessék az egészségüket és a megélhetésüket.” 

Ezek után Fekete-Győr köszöntötte a Momentum közösségében László Győzőt, Szombathely alpolgármesetét és általános polgármester-helyettesét, aki többek között felel a helyi egészségügy, oktatás, környezetvédelem, szociális ügyek és az ifjúságvédelem megfelelő működéséért és fejlődéséért. Az ő csatlakozásával a Momentum egy olyan döntéshozó politikussal bővül, aki egy nagyon fontos nyugat-magyarországi városban kormányoz.

László Győző elmondta: “A Momentum közös munkám már 2018 őszén elkezdődött, amikor az ellenzéki összefogás első jelöltjeként a Momentum is támogatott az időközi választásokon. Az akkori elsöprő győzelemnek országos üzenete volt: egy hiteles jelölt hiteles programjával legyőzhető a Fidesz. A 2019-es önkormányzati választásokon is támogatásáról biztosította a Momentum az Éljen Szombathely! ellenzéki összefogás jelöltjeit, így sikerült leváltani Szombathelyen a fideszes városvezetést.”

Az elmúlt évben a közös munka egyre szorosabbá vált helyi szinten, a közös irányok és célok pedig országos szinten is, így mind László Győző, mind a Momentum helyi és országos vezetése is amellett döntöttek, amellett, hogy László az Éljen Szombathely! frakcióban végzett munkája mellett csatlakozik a Momentumhoz.

“Igenis van remény, a Fidesz leváltható, ha egységben vagyunk, közösen politizálunk és együtt dolgozunk egy jó cél érdekében! A politikai hitvallásom az, hogy ahhoz, hogy jól csináljuk, amit csinálunk, hallgatnunk kell azoknak a szavára, akiket képviselünk – ez a Momentum hitvallása is, így örömmel csatlakozom hozzájuk!” – tette hozzá László Győző.

A bejelentésről készült Facebook-live itt érhető el.

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest
Esélyek és lehetőségek