Szimbolikusan eltemettük a hazai oktatást a Belügyminisztérium előtt

Szerző: | júl 14, 2023 | Magyarország

A magyar oktatás az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb áldozata, a koporsóba pedig az utolsó szöget a kormány a státusztörvénynek nevezett bosszútörvénnyel verte be. Ahelyett, hogy a kormány a jövőt választotta volna, az amúgy is romokban heverő oktatási rendszeren segítségnyújtás helyett csak tovább rontott, soha nem látott tanárhiányt okozva.

A mai napon Bedő Dávidnak, a Momentum frakcióvezető-helyettesének a vezetésével a Momentum szimbolikusan el is temette a magyar oktatást, hiszen az Orbán Viktor és Pintér Sándor által vezetett korlátlan és aljas hatalom gyakorlatilag kivégezte azt. Az eseményről a párt a Facebook-oldalán számolt be.

„A magyar oktatásnak mindig is hányattatott sorsa volt, a hatalom mindig fente rá a fogát, de a jelenlegi állampárt az, amelyik szabályszerűen elüldöz mindenkit az oktatásból, tanárt és diákot egyaránt” – mondta a temetésen Bedő és visszaemlékezett, hogy néhány héttel ezelőtt a Momentum 5000 fekete zászlót tűzött ki tiltakozásképpen a státusztörvény szintén a Belügyminisztérium elé.

A temetés végén Bedő Dávid és a Momentum aktivistái a koporsót a Belügyminisztérium előtt helyezték el.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest