Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul 2022-ben

Szerző: | jan 26, 2021 | Budapest

Budapest 17-es számú választókerületében Szabó Szabolcs, a jelenlegi, független országgyűlési képviselő indul a Momentum színeiben az országgyűlési előválasztásokon.

A bejelentést Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kezdte, majd Dukán András Ferenc, a csepeli Momentum vezetője és helyi önkormányzati képviselője folytatta, végül pedig Szabó Szabolcs mondta el a jövőre vonatkozó elképzeléseit.

A Momentum és Szabó Szabolcs együttműködése már hosszabb múltra tekint vissza: 2018-ban az ő javára lépett vissza a választásokon Dukán András Ferenc, ezzel lehetővé téve, hogy Szabó ismételten legyőzze Németh Szilárdot. De számtalan más ügyben is felléptek már közösen, tavaly ősz óta pedig hivatalos szövetségesek. Ezek alapján született meg a megegyezés, hogy Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul a 2022-es parlamenti választásokon és az azt megelőző előválasztáson.

“A magyarok jelentős része arra vágyik, hogy az orbáni elnyomó világ után jöjjön végre egy tiszta alternatíva.” – kezdte a jelölt bemutatását Fekete-Győr András.

 

“Kórház, iskola, munkahely. Ez a Momentum hármas prioritása. Olyan emberek állnak mögöttem, akik a Momentum oktatáspolitikáját meghatározzák. Dukán András Ferenc, a Momentum oktatáspolitikai csapatának vezetője és Szabó Szabolcs pedig a Momentum oktatáspolitikai tanácsadója. Nekem személyesen a legfontosabb az lenne Magyarországon, hogy a következő években végre egy sikeres, világszínvonalú, csapatmunkára, idegennyelvekre és kreatív gondolkodásra megtanító oktatásunk legyen. Mert én abban hiszek, hogy a tudás hatalom.”

Ennek érdekében kérte fel a Momentum Mozgalom Szabó Szabolcsot, hogy induljon a párt színeiben az előválasztásokon.

Szabó Szabolcs 2014-ben és 2018-ban is megverte a fideszes Németh Szilárdot a körzetben és már második ciklusában képviseli a csepelieket és a soroksáriakat.

“Elég tényleg csak arra gondolni, hogy most a járvány idején miben tudtunk segíteni a csepelieknek, soroksáriaknak. Mi voltunk azok, akik a járvány elején már maszkokat tudtunk osztani, jóval megelőzve a Fideszt és a kormányt.” – emelte ki Szabó Szabolcs.

 

“Nagyon sok olyan dolog van, amit meg kell oldani, amiről mi tudjuk, hogy a csepeliek érdekét szolgálja, és kormányzati szereplőként ezeket meg is kell majd valósítani. Ilyen lesz az 5-ös metró építése, ilyen lesz az Albertfalvai híd megépítése, a Gubacsi híd felújítása, a Kis-Duna rendbetétele, Soroksáron a vasúti aluljáró megépítése és még sorolhatnám. Ezek megvalósítására szövetkezetünk a Momentummal, és bízom abban, hogy 2022-ben az ellenzék győzni fog és ezeket véghez is fogjuk tudni vinni.”

A bejelentésről készült felvétel megtekinthető a Facebookon.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest