Soproni Tamás elbontaná a piszkos és felesleges utcai telefonfülkéket

Szerző: | júl 19, 2023 | Budapest

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy megelégelte a kerület a magára hagyott, piszkos és felesleges utcai telefonfülkéket, ezért lépéseket fogadott el a közgyűlés a fülkék tisztítása, vagy eltüntetése érdekében.

„Több éve levelezünk a Telekommal és az NMHH-val, hogy eltűnjenek végre a minősíthetetlenül ronda, mocskos, többségében használhatatlan belvárosi telefonfülkék. Vagy legalább takarítsák őket” – kezdi bejegyzését a polgármester arról, hogy már régebben felvette a kapcsolatot a fülkék tulajdonosával.

Soproni Tamás szerint kizárólag a Telekom érdekében áll az, hogy ezek a koszos fülkék ne tűnjenek el az utcákról, ugyanis akár működik a készülék benne, akár nem, akár kártyás, akár érmés, akár vécének használják egyesek, akár szemetesnek, az oldalán lévő hirdetések jól jövedelmezhetnek.

Ezért a júniusi testületin úgy döntött a kerület vezetése, hogy úgy módosítják a település védelemről szóló rendeletet, hogy az tiltsa a reklámokat ezeken a fülkéken és kötelező legyen karbantartania azokat a tulajdonosnak.

A polgármester beszámolója szerint ezzel azt akarják elérni, hogy az ország végre kezdjen el felzárkózni a XXI. század normáihoz és a fülkéket vagy bontsa el, vagy takarítsa rendszeresen a Telekom.

„Amennyiben a Magyar Telekom ezeket a feladatokat nem képes tulajdonosként és üzemeltetőként ellátni (miközben a fülkék oldalát a mai napi hirdetési felületként értékesíti), úgy ellenszolgáltatás fejében önkormányzatunk átvállalja a teendőket, és arra is nyitottak vagyunk, hogy a funkció nélküli fülkéket hasznosítsuk, akár művészeti projektekhez, akár közösségi funkcióra” – írja posztja végén Soproni.

Tudtad? óriásplakát
Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest