Sikeres fellépés a voksturizmus ellen

Szerző: | dec 8, 2021 | Magyarország

Szél Bernadett, független parlamenti képviselő, a Momentum, valamint az ellenzék képviselőjelöltje Pest megye 2-es választókerületében arról számolt be: sikerült elérniük a Nemzeti Választási Irodánál, hogy innentől kezdve heti bontásban tegyék közzé a választókerületi névjegyzéki adatokat.

A képviselő elmondta:

„A Fidesz sunyi módon, egy salátatörvénybe rejtve legalizálta a voksturizmust. Sosem hittünk a „nincs mit tenni”-ben, ezért Szabó Szabolcssal levelet írtunk a Nemzeti Választási Irodának és azt kértük, mostantól kezdve rendszeresen, egészen a választás napjáig, települési bontásban hozzák nyilvánosságra a névjegyzéki adatokat. Így láthatjuk majd, ha egy település lakosságszáma hirtelen megugrik, és le tudjuk buktatni azokat, akik fiktív lakcímeket hoznak létre csak azért, hogy olyanok is szavazhassanak, akik soha nem is jártak a környéken.”

„Nagy Attila, az NVI elnökének friss válaszából megtudtuk, hogy az iroda eleget fog tenni a kérésünknek, és már a jövő héttől, heti rendszerességgel elérhetővé fogja tenni a névjegyzéki adatokat. Így bárki elemezheti majd ezeket, és jelezheti, ha bármi gyanúsat lát. Mi is meg fogjuk tenni és erre biztatunk mindenkit!”

Vezessük új útra Magyarországot!
Ez AZ a Budapest